Registrat al Diari de Badalona

Badalona dedicarà una escultura al cantant Manolo Escobar

Javier Torres - 23/01/2014

Badalona retrà un especial homenatge al cantant Manolo Escobar, mort el passat octubre als 82 anys. Així ho ha filtrat l’Ajuntament aquesta mateixa setmana. L’alcalde Garcia Albiol va assegurar a la seva família, durant el comiat de l’artista, que la ciutat li dedicaria un reconeixement per tots els anys que va viure aquí i els vincles que encara hi guarda. L’homenatge, doncs, serà a través d’una escultura.
 
L’estàtua serà del mateix estil que la de l’Anís del Mono, al Pont del Petroli, i esculpida per la mateixa autora, Susana Ruiz. La seva situació no podia ser altre que el passeig de La Salut, on va viure i regentar un negoci molts anys i on molta gent el recorda. Serà instal·lada abans d’estiu, i la inauguració comptarà amb la presència de la seva família i d’un concert al carrer, segons ha explicat Garcia Albiol a aquest diari.
 
El cost pujarà dels 20.000 euros i es tracta d’una despesa que ja estudien Ajuntament i Àrea Metropolitana de forma conjunta. El què tampoc s’ha concretat al 100% encara és a quina alçada del passeig de La Salut ubicar l’obra. El batlle badaloní espera que es converteixi, més enllà d’un element de reconeixement a Manolo Escobar, en un punt d’atracció per a gent de tota la ciutat i de fora del municipi, igual que l’escultura del mono.  
 
Els comerciants de la zona s’han mostrat positius amb la iniciativa. Expliquen que era una de les opcions que ells sospesaven i que havien parlat amb el govern local, i esperen que realment augmenti l’afluència de gent i dinamitzi el barri.

Afegeix el teu comentari