Registrat al Diari de Badalona

Badalona participa un any més en la Nit dels Museus i obre fins la 1 de la matinada

Redacció - 20/05/2017
Museu de Badalona. Arxiu d’Imatges

Aquest dissabte, 20 de maig, arriba una nova edició de la Nit dels Museus, una cita imprescindible per als amants de la cultura i el patrimoni. En el cas de Badalona, la Nit es converteix en l'excusa perfecta per descobrir o redescobrir els espais conservats de la ciutat romana de Baetulo.
 
Es podran visitar gratuïtament les termes romanes, un dels millors exemples conservats d'època republicana a tota la península Ibèrica, i els carrers i cases del seu entorn, un conjunt que constitueix un dels espais subterranis museïtzats d'època romana més importants d'Europa.
 
Més enllà d'aquest circuit de prop de 3.400 metres quadrats, els visitants podran conèixer també la Casa dels Dofins , el Jardí de Quint Licini i el Conducte d'Aigües, una canalització subterrània que abastia d'aigua neta la ciutat romana i de la qual es recorren prop de 40 metres.
 
Com a novetat es podrà veure el relleu del déu Bacus vell descobert recentment i un paviment d'opus scutulatum, un mosaic trobat a unes obres recents a Via Augusta i que s'ha incorporat a l'espai Termes-Decumanus.
 
A més, tots els participants en aquesta nit podran participar en el sorteig d'un viatge a Londres per a dues persones amb dues nits d'hotel per anar de museus amb la National Art Pass, el carnet que t'obre les portes de més de 240 museus de la Gran Bretanya durant un any.
 
Des de les set de la tarda i fins la una de la matinada, milers de persones passaran per les instal·lacions badalonines. L'any passat, la Nit dels Museus va atraure a unes 5.700 persones.

Afegeix el teu comentari