Registrat al Diari de Badalona

El Museu repassa la trajectòria del cinema a Badalona del 1898 al 1975

Redacció - 23/11/2018
Foto: José Antonio Rodríguez

El Museu de Badalona proposa un viatge nostàlgic a la Badalona d'abans a través de la més popular de les arts: el cinema.
 
Amb la mostra 'La gran il·lusió. El cinema a Badalona (1898-1975), que s'inaugurarà el pròxim dijous 29 de novembre, a les 19 hores, convidarà a descobrir la història, els avenços, les anècdotes, i els incomptables episodis de memòria compartida que s'amaguen en la penombra d'una sala de cine. A més, la inauguració anirà acompanyada de la presentació del llibre, que porta el mateix títol de l'exposició, de l'autora Núria Casals i a càrrec de Jaume Figueras.
 
El cinema va arribar a la ciutat l'any 1898 amb projeccions ambulants, i el 1904 Badalona ja tenia la primera sala estable. Així va començar la intensa relació entre el setè art i els badalonins. La mostra repassa les sales de cine de la ciutat, que avui en dia són totes desaparegudes, i s'estructura en diferents apartats que combinen aspectes locals, com les sales d'exhibició, les programacions o les crítiques, amb aspectes més generals com l'evolució tecnològica, el fenomen de l'star-system o l'impacte que va tenir l'omnipresent censura en la producció cinematogràfica de l'Espanya franquista.
 
La mostra que es podrà visitar fins al 17 de febrer té programada també, gratuïtament, tertúlies, conferències, cine mut amb música en directe i tallers infantils.

Afegeix el teu comentari