Els Dracs debutaran la final de la 27a Copa Catalana

0
    41

15/11/2017 – Serà el 2 de desembre a Montjuïc davant L’Hospitalet Pioners, després de vèncer als Terrassa Reds per 14-35.

El passat dissabte va arribar el debut del primer equip en la semifinal de la Copa Catalana que els Badalona Dracs s’enfrontaven als Terrassa Reds.

Com és de costum, en els primers compassos del duel es va notar la falta de rodatge típic de les trobades que obren la temporada, sobretot en la defensa badalonina. Tot i això, els Dracs va saber mostrar la seva superioritat en la segona meitat, on va acabar per decidir el triomf i el pas a la seva quinzena final de la CCFA, on cercarà el seu novè títol, vuitè de manera consecutiva.

Els locals, dirigits per Rudy Ventura i Alex Meifren des de la banda, van aconseguir avançar-se en el marcador després d’un gran primer drive que va culminar el corredor Juan Ruiz, amb una curta carrera que situava el 6-0 per als egarencs. El mateix jugador local, transformava el posterior extra point que afegia un punt més al caseller dels Reds.

Els pupils de Calatayud no van notar el cop rebut i ràpidament es van posar de nou les taules en el marcador amb un gran touchdown del receptor Guillem García, qui debutava amb la samarreta dels Dracs. L’extra point ho va anotar Sergi Gonzalo, autor del pas de touchdown anterior.

Amb el 7-7 va començar el segon quart, el més espectacular del duel. Els de Terrassa, empesos per la sorollosa afició, van tornar a realitzar una altra gran possessió que culminava Sebastian Bowen, rebent un pas de touchdown de Cesc García, que els situava de nou per davant en el marcador. L’extra point de Ruiz deixava el 14-7.

Els negre i plata, tot i veure com el seu rival tornava a prendre la davantera, no es van posar nerviosos i van continuar practicant un joc vistós que els permetia avançar iardes fins a situar-se prop de la zona d’anotació. Una vegada allà, Gonzalo va connectar un pas curt fins a Raúl Cernuda, per a tornar a empatar el partit a 14, després de l’extra point del mateix Gonzalo.

Abans d’arribar al descans, els Dracs s’avançaven per primera vegada amb un touchdown del veterà Ferrán Llinás, després de rebre en la zona d’anotació un altre gran pas de Gonzalo. Després d’aquesta anotació badalonina, arribaria una nova recuperació de la pilota de la defensa, que permetia posteriorment a Cernuda anotar el seu segon touchdown en els darrers segons de la primera part, ampliant les diferències fins al 14-28 amb el que s’arribaria al descans.

A la represa, els de Calatayud van saber administrar el joc i l’avantatge en el marcador i inclòs ampliar-la en els primers minuts del tercer quart. En l’atac van començar a despuntar els corredors Edu Morlans, autor d’una nova anotació dels Dracs després del cinquè pas de touchdown i el debutant Santi López, qui va demostrar que pot ser una peça clau en el joc terrestre negre i plata. En defensa, els ajustos al descans de Xus Fernández van permetre dominar al rival i donar seguretat davant les escomeses dels Reds, impedint encaixar més punts en contra.

En el darrer parcial no va haver-hi  cap anotació més i amb el 14-35 s’arribaria a la final de la trobada, en què els Badalona es classificava per a la final de la 27a Copa Catalana. La gran final es disputarà el dissabte, 2 de desembre, a partir de les 15 hores a l’Estadi Joan Serrahima de Barcelona. El seu rival per al títol serà L’Hospitalet Pioners, qui va vèncer en l’altra semifinal als Argentona Bocs pel resultat de 8-24.

Copa d’Espanya

D’altra banda, aquest passat diumenge es va donar a conèixer també el rival dels Badalona Dracs en la final de la Copa d’Espanya del pròxim dissabte, 25 de novembre. Las Rozas Black Demons seran el seu rival en la final que tindrà lloc a València, després de derrotar als Camioneros Coslada per 13-0.

Open

A més del debut del primer equip, el passat dissabte també es va viure en la localitat de Sarrià de Ter, la segona jornada de la Copa Catalana de Futbol Flag en la categoria Open. Els homes d’Alex Marino van començar la jornada caient clarament davant un dels grans favorits al títol, els Wolves Yellow, però es van recuperar posteriorment de la derrota inicial imposant-se als Pioners per un clar 32-13, sumant el seu tercer triomf de la competició, el que els situava en la sisena posició de la taula.

Cadet i alevins

Per la seva part, el diumenge en el Municipal de Montigalà, es va disputar simultàniament la jornada de la CCFA Cadet i de la CCFF Sub-13, amb dispar sort per als Dracs.

Els nois del cadet van caure en les dues trobades que van disputar. El primer davant els Pagesos per 0-34 i el segon davant els Imperials (7-19=) i segueixen sense estrenar el seu caseller de victòries després de les quatre primeres trobades disputades.

En canvi, la gran notícia va estar en la categoria dels alevins, on els nois d’Albert Pascual es van imposar en els dos partits disputats. Van començar la jornada vencent als Rookies en un partit molt igualat i que va acabar amb un ajustat 27-25 a favor dels badalonins i es va acabar amb un estrany partit davant els Búfals que va finalitzar abans de temps, quan el marcador reflectia un clar 25-6 per als Dracs. Després d’aquestes dues primeres victòries en la CCFF Sub-13, els badalonins es recuperen de la mala jornada inicial i es col·loquen en la tercera posició amb dos triomfs i dues derrotes.