Registrat al Diari de Badalona

La 141a Passada de Sant Antoni recorre Badalona

Toni Santiago - 13/02/2017
Fotos: Toni Aguilar

Un any més els carrers de Badalona han presenciat la Passada de Sant Antoni, que aquest diumenge s’ha celebrat la 141a edició amb la presència de centenars d’animals i del sant que els protegeix.

La festa, com ja és tradició, tenia com a punt de sortida a la masia del Centre Cívic Can Cabanyes amb un esmorzar per a tots els participants, acompanyat pel ball dels Bastoners de Canyet. Tot seguit, s’iniciava la passada des de l’avinguda de Salvador Espriu i va recórrer els barris del Raval, Congrés, Centre, Dalt la Vila i Coll i Pujol, fins a tornar a arribar a Can Cabanyes per posar punt final al recorregut amb un dinar de germanor. Cavalls, ponis, rucs i gossos, entre altres animals, eren els protagonistes d’aquesta cita que procedien d’arreu del territori català, acompanyats pels seus amos, alguns d’ells disfressats d’època medieval o pistolers.

Durant el seu recorregut, el punt més destacat és la plaça de la Plana que, com és habitual, es va realitzar la benedicció de tots els animals de la passada i també dels centenars de veïns que es van congregar per consagrar als seus animals domèstics. Prèviament, els Bastoners de Canyet van tornar a realitzar els seus peculiars balls enmig del carrer dels Arbres.

Sant Antoni Abat és el protector dels animals útils per a les feines del camp i, a la vegada, de tots els animals domèstics i els traginers.

Més imatges

Afegeix el teu comentari