Registrat al Diari de Badalona

L'antiga escola Lola Anglada serà rehabilitada i acollirà el nou institut de Canyadó

Javier Torres - 29/06/2017

Generalitat i Ajuntament de Badalona han arribat a un acord perquè el nou institut del barri de Canyadó s'ubiqui a l'antiga escola Lola Anglada, després de la seva rehabilitació. L'edifici principal comptarà amb un altre edifici annex, que es construirà al pati de l'antiga escola, i una pista poliesportiva als terrenys de la fàbrica Jumberca. En total, acollirà tres línies d'ESO i altres dues de batxillerat.
 
El Departament es farà càrrec de la rehabilitació de l’antic edifici i de la construcció de l’annex, i l’Ajuntament assumirà la construcció de la pista. La setmana passada es va confirmar l’acord entre ambdues administracions que es completarà amb la signatura d’un conveni per garantir el futur del nou centre educatiu.
 
La proposta de l’Ajuntament contempla la signatura d’un conveni per part de les dues administracions per permetre que l’equipament esportiu, fora de l’horari lectiu del nou institut, pugui donar servei com espai esportiu per a la ciutat.
 
De moment no es coneixen ni terminis ni pressupost a nivell oficial, un dels motius pels quals la Plataforma Institut Lola Anglada té clar que cal seguir pressionant. “S'ha de continuar treballant, queda molt camí i no ens podem adormir o això s'allargarà molts anys”, avisa el portaveu de la PILA, Eduard Giró.
 
El nou institut de Badalona començarà el curs 2017-2018 amb dues línies de l’ESO que s’ubicaran, de forma provisional, dins l’actual edifici de l’escola Lola Anglada, amb la previsió que, tan aviat com sigui possible, es puguin traslladar als mòduls que s’instal·laran als terrenys de Jumberca destinats a equipaments educatius.
 
La comunitat educativa espera poder fer el canvi abans de Nadal. Si no és així, probablement s'ajorni el canvi al proper curs. Mentre no es rehabiliti l'antiga escola, la idea és que l'institut pugui aprofitar espais municipals com el pati vell o la biblioteca.

Afegeix el teu comentari