Registrat al Diari de Badalona

Les claus de la Mini Copa

Bernat López
L'Infantil 'A' ja és a Vitòria I Foto: D.Grau.
El tècnic de l’Infantil ‘A’ del Divina Seguros Joventut, Xavi Castillo, ens detalla com l’equip encara el torneig.

15/02/2017 – El tècnic de l’Infantil ‘A’ del Divina Seguros Joventut, Xavi Castillo, ens detalla com l’equip encara el torneig.
 
Aquest dijous es produirà a Vitòria el tret de sortida de la Mini Copa Endesa i l'Infantil 'A' del Divina Seguros Joventut s'hi vol fer notar. La Penya haurà de superar una fase de grups que comparteix amb el Madrid, l'Unicaja i l'UCAM Múrcia per tal d'accedir a les semifinals.
 
El conjunt de Xavi Castillo arriba a la competició més especial del curs després d’haver guanyat els cinc partits inicials de la fase de lliga, amb una mitjana de 84 punts anotats i només 48 punts rebuts per encontre.
 
L’Infantil ‘A’ buscarà lluitar per la final, matx que es jugarà al Buesa Arena (capacitat per més de 15.000 espectadors), i per aconseguir aquesta fita haurà de superar quatre partits: tres de fase de grups jugats al Palacio de Congresos Europa i al Polideportivo San Andrés i unes semifinals que es preveuen molt cares.
 
El Divina debuta dijous (13h en directe per YouTube) contra el Madrid, mentre que divendres s’enfrontarà a l’Unicaja (10h) i a l’UCAM Múrcia (16h).
 
La veu de la banqueta
 
Com arriba el conjunt verd-i-negre a aquesta esperada cita? “Estem al nivell dels equips que poden estar a dalt en el torneig”, assegura el tècnic Xavi Castillo. Segons l'entrenador del Divina, la idea del staff és “no canviar gaires coses de les que s'estan fent fins ara”.
 
“Hem introduït algun detall nou perquè hi ha rivals que juguen molt tàctic. Nosaltres encara no ho fem”, matisa Castillo. La Penya arriba a la Mini Copa amb la voluntat de “defensar intens i jugar alegre; sense lligar els jugadors tàcticament”. Es preveu, doncs, que l'Infantil 'A' verd-i-negre sigui “atrevit i tiri molt de tres”.
 
“Penso que nosaltres tenim més talent que el Madrid, però ells marquen la diferència amb el físic. Ens van guanyar aquest any de set al torneig de l'AESE. L'Unicaja és un bloc molt semblant a nosaltres i el Múrcia té una rotació més curta”, destaca Xavi Castillo.
 
Si el fet de debutar contra el rival més difícil és un avantatge o un inconvenient es preveu incert, ja que “en aquestes categories els jugadors encara mostren molta irregularitat, passant d’estar sublims a irreconeixibles en un marc molt reduït de minuts”.
 
Sigui com sigui, pensant només en la qüestió formativa, disputar aquest torneig és una oportunitat excel·lent. “Aquí a Catalunya no trobem molts equips amb els quals competir. A nivell general, Barça, Manresa i nosaltres estem bastant per damunt de la resta. Per tant, a Vitòria haurem d’aprendre a estar al màxim durant 40 minuts i els jugadors també necessitaran conviure amb l’expectació mediàtica i de públic que es trobaran”, celebra Castillo.
 
A títol més individual, l’entrenador de l’Infantil també veu la Mini Copa com una oportunitat perquè alguns jugadors “facin un pas endavant”. “A l’equip hi ha nens que, pel seu caràcter, sempre van al cent per cent. D’altres encara no estan del tot formats físicament i són més fins estilistes. A Vitòria veuran que tenir tècnica no ho és tot i que també s’han de controlar altres parts del joc”, ens detalla el tècnic.
 
En l’entorn del bàsquet de formació, i malgrat la situació econòmica de l’entitat sigui delicada, “tothom mira el Divina Seguros Joventut amb un enfoc especial”. “Ho estem veient amb en Neno Dimitrijevic. Sempre creem jugadors del màxim nivell i això és una responsabilitat molt gran. La Mini Copa és una oportunitat per seguir demostrant que la feina que es fa a la Penya segueix sent de referència a nivell estatal”, sentència Xavi Castillo. 

Afegeix el teu comentari