Registrat al Diari de Badalona

Llefià estrena una renovada rambla de la Solidaritat

Redacció - 22/01/2015

Aquesta setmana va ser inaugurada la reurbanització de la rambla de la Solidaritat, en el tram comprès entre els carrers de la Mare de Déu de Lorda i d’Europa, al barri de Sant Antoni de Llefià. Els treballs van començar el mes de juliol i han suposat una inversió de 360.000 euros, finançats per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
 
Les obres han consistit en col·locar nou mobiliari urbà i nous jocs infantils amb paviments de cautxú. Així mateix s’ha creat un espai amb grades i s’ha plantat nou arbrat. Amb la reurbanització d’aquest tram s’ha aconseguit una millor connexió de la rambla de la Solidaritat amb els carrers de la Mare de Déu de Lorda i d’Europa. La remodelació urbana permetrà uns usos diferenciats d’aquest tram de la rambla, d’uns 1.560 metres quadrats.
 
L’acte va comptar amb una participació molt activa per part dels alumnes, mestres i pares i mares de l’escola Ramiro de Maeztu, situada just al costat d’aquest espai públic remodelat. Els estudiants van fer diverses exhibicions de ball, van llegir alguns poemes i van interpretar algunes cançons.
 
L’AVV denuncia la manca de participació
 
L’AVV de Sant Antoni de Llefià ha lamentat que la remodelació hagi estat realitzada “sense tenir en compte la participació i propostes de la globalitat dels veïns, veïnes i associacions del barri”. L’entitat recorda que el propi veïnat es va fer càrrec de la construcció original del parc anys enrere, i que haurien pogut dir i aportar idees en aquesta reforma. Tanmateix, consideren que el projecte ha constat d’un “ús excessiu de ciment” i que manca algun sorral per als més petits. També FAMPAS Badalona, a través d’un comunicat, ha reivindicat que en l’acte d’inauguració podrien haver participat oficialment les comunitats educatives de la resta d’escoles de la zona, com ara el Rafael Casanova o el Pere de Tera.

Afegeix el teu comentari