Registrat al Diari de Badalona

Sant Crist de Can Cabanyes ret homenatge al compositor badaloní Antoni Botey

Toni Santiago - 30/05/2016
Concert de l'Orfeó Badaloní a la parròquia de Montserrat. Fotos: Toni Santiago / Toni Aguilar.

Després de 40 anys que es va col·locar la placa en honor al músic i compositor badaloní Antoni Botey, al mateix carrer situat al barri de Sant Crist de Can Cabanyes, l'associació de veïns ha volgut retre-li homenatge aquest diumenge, 29 de maig, amb un acte molt similar del que es va realitzar el 27 de maig de 1976 amb motiu de la inauguració d'aquesta placa.
 
Coincidint amb el centenari del barri, l'acte va començar amb una lectura sobre la història del compositor a la cruïlla del carrer d'Antoni Botey amb Milà i Fontanals, a càrrec de Francesc Palacio, membre de l'AV de Sant Crsit de Can Cabanyes. Tot seguit, la parròquia de Mare de Déu de Montserrat acollia un concert de l'Orfeó Badaloní on van interpretar algunes peces del badaloní, com La Violeta i la Salve Regina.
 
Antoni Botey i Badia va néixer a Badalona el 15 de març de 1894 i des de ben petit va estar molt arrelat a la música, ja que es va educar a l'Escola Municipal de Barcelona amb músics de renom, com Enric Morera, i sempre va excel·lir en la música, tant en la composició com en el violí. Al llarg de la seva trajectòria, va arribar a composar destacades sardanes i cançons populars catalanes com 'Plou i fa sol'. D'altra banda, Botey i quatre badalonins més van posar les bases de l'Orfeó Badaloní. El 19 de gener de 1939 va morir causa d'una malaltia mental.

Més imatges

Comentaris
Va ser un reconeixement sols per part de la ciutadania del Barri del Sant Crist i de l'Orfeó Badaloní, donat que es va evidenciarla manca de presencia institucional. Potser aquestes actes per si sols no generen complicitats com altres, de cultures allunyades a la nostra. Amb fets com aquest queda clar, que manifestacions culturals com l'homenatge a Antoni Botei, no son mereixedors de l'atenció que aquest badaloní es mereix. La premsa badalonina si que va ser-hi present i va complir amb la seva tasca informativa i de divulgació dels actes.
+1
-87
-1

Pàgines

Afegeix el teu comentari