El juvenil no afluixa (3-1)

0
    29

17/02/2014 – Triomf vital del juvenil del Badalona contra l’Europa (3-1), que el manté viu en la lluita per la segona plaça. Després de caure amb el Barça, els badalonins se la jugaven al Centenari, on no poden fallar en aquest tram final de la lliga si volen seguir aspirant a jugar la copa. L’Europa, que a la primera volta ja havia estat capaç de vèncer el Badalona, no ho va posar gens fàcil, sobretot en una primera meitat en què va costar obrir la llauna. “Fins al gol ens han complicat molt el partit, perquè són un equip que es replega molt bé i deixa pocs espais”, apunta el tècnic Javi Cuesta. Al minut 29, però, Draman, que travessa un gran moment de forma, va fer l’1-0 i va atorgar tranquil·litat als badalonins, malgrat que l’equilibri en el joc es va mantenir fins al descans.

En la represa l’Europa va apujar línies per intentar buscar l’empat, però, el Badalona, amb l’entrada de Lianes, va millorar el seu joc i ja va imposar la seva llei, ampliant l’avantatge al minut 80 mitjançant Carracedo, molt oportú rematant una pilota que havia anat al travesser. “En la segona part vam ser millors, tot i que després del 2-0 ens vam relaxar massa i en una acció d’estratègia ens van marcar”, explica Javi Cuesta, conscient que la defensa de les jugades a pilota aturada és un dels maldecaps de l’equip. Un gol, el de l’Europa, que va arribar ja al minut 90 i que va posar certa incertesa als instants finals. Per sort, Draman va segellar la victòria immediatament després amb el seu segon gol.

Després de la 23a jornada tot continua igual en la zona alta de la classificació, ja que Espanyol i Mallorca, els rivals directes del Badalona per la segona plaça, tampoc no van fallar. Els badalonins sumen 45 punts, a tres de l’Espanyol (48) i un més que el Mallorca (44). Aquesta era una jornada propícia per intentar recuperar terreny a l’Espanyol, que s’enfrontava al Barça, però els blanc-i-blaus no van fallar (2-1). “Sincerament esperàvem que l’Espanyol es deixés algun punt, però també hem de ser conscients que ells estan obligats a jugar la copa i que fallaran poc”, admet Javi Cuesta, que ara només pensa en el següent compromís, diumenge que ve (12.30 h) al camp de l’Atlètic Balears, 11è classificat (27 punts). “Crec sincerament que som millors que ells, però serà un partit molt complicat, perquè ells s’estan jugant la vida per no baixar, el seu públic pressionarà molt i caldrà veure quin arbitratge ens trobem”, apunta el tècnic escapulat, que a més destaca que l’Atlètic Balears és un equip “molt físic, amb jugadors molt grans” que imposarà un matx molt intens. Passi el que passi en aquest tram final de lliga, de tota manera, Javi Cuesta es mostra orgullós de la feina que estan fent els seus jugadors: “Si aconseguim aquesta segona plaça la temporada serà de deu, però si finalment no ho aconseguim també serà de quasi deu, perquè hem estat tota la temporada allà dalt i l’equip segueix lluitant i guanyant”.