CiU frena el primer pas cap a la piscina olímpica per falta de concreció del projecte

    0
    40
    Imagen1.png

    24/07/2014 – El govern va portar a aprovació la modificació del tipus d'equipament que es pot construir a aquests terrenys però la va retirar a petició de la federació; PSC i ICV-EUiA, contraris.

    El projecte de la piscina olímpica que l’alcalde Garcia Albiol va anunciar fa uns mesos amb la nedadora Mireia Belmonte havia de donar un dels seus primers passos el dimarts passat durant el Ple municipal. El govern portava a aprovació la modificació del tipus d’equipament que es pot construir a la parcel·la del carrer Jaume Passarell, per tal d’encabir unes instal·lacions esportives. L’intent d’arrencada, però, es va quedar en intent, ja que el grup municipal de CiU, amb qui l’executiu ‘popular’ va pactar el paquet d’inversions dins del qual s’inclou la piscina, veu falta de concreció i desenvolupament del projecte i va demanar la retirada del dictamen per tal de parlar-ho més en profunditat i portar-ho més consensuadament al proper Ple. “Això ha de ser un projecte de ciutat. Gestionem-lo tots. Es farà i valdrà la pena, però esperem a l’informe de l’AMB i a tenir més informació. Avui no ens convenç”, va expressar el convergent Ferran Falcó.

     

    Els altres dos grups de l’oposició també van criticar la manca de projecte que hi ha darrera de l’anunci de la construcció. El PSC va etzibar que, primer, “s’hauria de saber què fer i com fer-ho”, així com tenir un emplaçament estudiat per traslladar el Banc dels Aliments, situat als terrenys en qüestió. Tot i així, consideren que es tracta d’un moviment propagandístic de l’alcalde que no s’arribarà a fer realitat. En la mateixa línia, ICV-EUiA creu que amb la piscina, un “projecte faraònic de cost sobredimensionat” per al qual “no hi ha diners”, només “es busca propaganda”. Tanmateix, i encara que veuen una nova piscina com una necessitat, els ecosocialistes afirmen que hi ha altres prioritats en aquests moments.

     

    L’alcalde Garcia Albiol va remarcar que el dictament a debat era únicament per ordenar urbanísticament el sòl, i que no encarregaran un projecte fins que no s’hagi iniciat la tramitació urbanística. Quant a les crítiques de PSC i ICV-EUiA, el batlle va destacar que sí hi ha diners i que no es vol una piscina de 12 milions, sinó el més econòmica possible i en model de gestió compartida per tal de reduir el seu cost. “Hi ha empreses interessades”.