L’oposició de Badalona demana a Albiol un local per a la PAH

    0
    45
    IMG_5104.JPG

    29/07/2014 – La plataforma ocupa un local municipal a Lloreda des de l'abril; havien acordat abandonar-lo a canvi d'un nou espai que encara esperen.

    La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Badalona va ocupar el passat abril un local municipal, situat al barri de Lloreda, que ha utilitzat des de llavors com a seu social, atès, fins llavors, havien aprofitat cedits diversos espais d’associacions o sindicats, però mai havien disposat d’una localització pròpia. L’assumpte va comportar certa polèmica amb l’Ajuntament, que els va voler desallotjar. Mesos després, en una reunió amb l’alcalde, el col·lectiu va assegurar que marxaria si el govern local els hi cedia un nou espai. Tot semblava arreglar-se, però la cosa va quedar aquí i la PAH continua a Lloreda.

     

    Ara, els partits de l’oposició de Badalona reclamen a Garcia Albiol que reconegui l’interès social de la plataforma i cedeixi un local degudament condicionat, a l’Associació d’Afectats per la Hipoteca de Badalona. En aquest sentit, els presidents dels grups, Jordi Serra, Ferran Falcó i Carles Sagués, han dirigit un escrit a l’alcalde en el qual recorden que l’actual espai “no permet realitzar de manera correcte les tasques d’atenció personalitzada, recepció dels nous casos, assemblees o tallers, entre d’altres, i que, el passat 3 de juny, el propi Garcia Albiol es va comprometre a facilitar un local que cobrís les necessitats.

     

    PSC, CiU i ICV-EUiA consideren que la PAH Badalona s’ha convertit “en una eina necessària per a moltes persones de la nostra ciutat i cobreix unes funcions, que d’altra manera hauria de desenvolupar l’administració o de forma privada resultarien una nova càrrega econòmica”.