Planten cara al favorit (68-73)

0
    36

03/11/2014 – El CB Prat competeix contra el Quesos Cerrato Palencia i no llença la tovallola fins als darrers segons del duel.

El vinculat del FIATC Joventut va encaixar la quarta derrota de la temporada, tot i que evita caure en zona de descens. L’equip d’Agustí Julbe va poder comptar amb Alberto Abalde, després que l’aler entrés en la convocatòria de primer equip pel partit jugat al Palau Blaugrana (82-83).

Abalde va ser determinant per mantenir als potablaves dins del xoc, i va donar de la seva enorme qualitat ofensiva, establint el seu millor registre d’anotació del curs (28 punts).

El matx començava amb un inspirat José Nogués, però de seguida els visitants s’apoderaven del control, explotant les virtuts del joc interior format per Óliver Arteaga i Urko Otegui.

Un triple de Quinn McDowell donava el primer avantatge seriós al Quesos Cerrato (11-18), situació que Abalde aconseguia resoldre amb la seva entrada a pista. Les accions de l’escorta gallec i un triple sobre la botzina de Gomila deixaven el marcador ajustat després de primer quart (20-21).

Els jugadors d’Agustí Julbe anaven entrant en dinàmica de partit i aconseguien empatar, forçant el primer temps mort de Natxo Lezcano (26-26). El matx entrava llavors en una fase d’alternatives, on la qualitat de jugadors com Cortaberría apareixeria. Un triple del basc completava un petit parcial de 2 a 8 que tornava a donar aire al Palència (28-34), fet que causava el temps mort a l’altra banqueta.

El Prat, de la mà d’Abalde (18 punts al descans), reaccionava de la millor forma possible, ajustant la defensa i deixant sense anotar al Quesos Cerrato durant més de dos minuts. Dos tirs lliures de gallec confirmaven la recuperació potablava, amb un 9 a 0 final per tancar el segon període (37-34).

A la represa, el Palència també va incrementar el seu ritme, defensant molt bé la línia exterior potablava, i tancant la cistella amb la potència dels seus pivots. Set punts consecutius d’un inspirat Arteaga van tornar a posar per davant als morats.

La parella Otegui-Arteaga es buscava i es trobava amb facilitat i, tot seguit, el segon triple de la tarda de Cortaberría posava contra les cordes al Prat (43-54). El Quesos Cerrato mantindria la mateixa renda durant la resta del parcial, gràcies a les accions del català Xavi Forcada (47-58).

Ja a l’últim quart, un 2+1 de Piru Ros obria el camí d’una nova remuntada pratenca. El CB Prat, després d’estabilitzar la situació, completava un parcial de 8 a 0 que feia trontollar al Palència, després que els visitants s’haguessin posat 13 punts per sobre per mitjà d’un triple de Roger Fornas (58-71).

Els potablaves, doncs, es mantenien vius a dos minuts per la conclusió (66-71), però acabarien errant el triple per empatar el partit i forçar la pròrroga, a sis segons del final. El Quesos Cerrato aprofitava el tirs lliures i sentenciava un partit que qualsevol dels dos equips hauria pogut guanyar.

Fitxa tècnica:

CB Prat Joventut (68): Vilanova (-), Ros (11), Nogués (8), Martí (7), Serrano (2), Gomila (5), Abalde (28), Guallar (-), Amo (2), Nikolic (3) i Sans (2).

Quesos Cerrato Palencia (73): Forcada (5), Huertas (2), McDowell (13), Otegui (7), Arteaga (22), Aboubacar (-), Justo (-), Rodríguez (3), Fornas (10), Hampl (5) i Cortaberría (6).

Parcials: 20-21 / 17-13 / 10-24 / 21-15

Rebots: Nikolic (6) / Otegui (11)

Assistències: Vilanova (6) / Otegui (5)

Incidències: partit corresponent a la cinquena jornada de la LEB Or, disputat al pavelló Joan Busquets.