Savané: “A veure si ara em comencen a defensar a la línia de tres”

    0
    29
    113347_81_112715_81.jpg

    10/11/2014 – El pivot senegalès feia broma després d’anotar el seu primer triple a la Lliga Endesa en el triomf que el FIATC Joventut va sumar contra l’Unicaja.

     

    Per segona setmana seguida, Sitapha Savané ha demostrat com un pivot s’ha de moure al pal baix. Contra Barça i Unicaja, el jugador de la Penya va ser l’interior que més punts va anotar i que més encert va tenir de cara a cistella.

     

    16 punts, 3 rebots, 1 assistència, 1 tap, 17 de valoració i un 7/9 en tirs de camp en menys de 18 minuts van ser els números que Savané va aconseguir ahir davant de l’Unicaja. A més, el jugador de Dakar va sumar el seu primer triple a la Lliga Endesa, en una jugada a la mitja volta i al límit de la possessió. La Penya va quallar un gran partit, sent en Taph un dels grans actius del conjunt verd-i-negre.

     

    “No ens hem de posar sostre, perquè la mateixa lliga ja ho farà. Sabem que no ens hem de veure massa a dalt, però crec que estem recollint el premi del treball ben fet”, comentava Sitapha Savané en el post partit.

     

    “Portem una bona línia de treball des del principi de la temporada i sempre va bé refrendar-ho amb victòries”, afegia el pivot de la Penya.

     

    Fer 24 tirs més que el rival, en part gràcies a la bona tasca en el rebot ofensiu, va suposar una clara demostració de quin és l’estil que vol buscar el FIATC Joventut.

     

    “Ajuda molt i a tothom li agradaria poder-ho fer. No podrà ser així cada dia, però crec que hem fet un gran treball en el rebot ofensiu. Això ens ha donat un gran avantatge per poder endur-nos el partit”, admetia Savané.

     

    El pivot parlava del triple anotat com “el primer a l’ACB, no de la meva carrera. Ja n’havia ficat un a l’Eurocup, també a final de possessió”. El mateix Sitapha feia broma després del partit contra Unicaja, parlant sobre un hipotètic canvi en els plantejaments defensius dels pròxims rivals de la Penya.

     

    “A veure si ara em comencen a defensar a la línia de tres i puc enganyar i fer una esmaixada”, deia Savané, instants després de certificar el triomf del FIATC Joventut contra l’Unicaja.

     

    Des de la temporada 2005-2006, quan jugava al Gran Canaria, que Savané no intentava anotar de tres. Al llarg de la seva trajectòria ACB, el pivot comptava amb una estadística de 0/3 en triples que ahir a l’Olímpic es va trencar.

     

    Els triples són, precisament, una de les armes principals d’aquest Penya, al igual que els rebots ofensius. “Tirem molts triples i sabem que hem de buscar sempre els rebots en atac. No sempre n’aconseguirem tants, però cal tenir la mentalitat per anar a buscar-los”, comentava Savané sobre el pas endavant que l’equip havia fet en aquesta faceta en relació al partit perdut contra l’Obradorio.

     

    Després de sis jornades de competició, Sitapha Savané és el líder en valoració del FIATC Joventut (13.4) i el segon màxim anotador de l’equip (11.4), tot i ser el sisè home en minuts disputats (20).

     

    El bon moment de forma del pivot és més que evident. Tot i que encara resta molta competició per davant, Savané només havia aconseguit en tres ocasions mantenir una valoració mitjana més elevada a la lliga: 18 de valoració (2005-2006), 14 (2007-2008) i 13.6 (2009-2010).

     

    Valoració del 9N

     

    Com a persona compromesa amb el món de la política, Sitapha Savané no va tenir cap problema en mostrar les seves sensacions després de l’èxit del procés participatiu que es va viure ahir a Catalunya.

     

    “No m’ha sorprès. He seguit bastant el procés i crec que era l’esperat. Ja sabia que molta gent aniria a votar. M’alegro que tot hagi anat amb tranquil·litat. Ara això no s’atura aquí. Espero que després d’aquesta data hi hagi diàleg per trobar solucions”, va comentar Savané.