L’Herbalife Gran Canaria, primer escull a la Copa

    0
    30
    DSC_0771.JPG

    19/01/2015 – El FIATC Joventut s’enfrontarà al club amfitrió en la ronda de quarts de final i, en cas d’accedir a semifinals, jugaria contra el vencedor del Madrid-CAI.

     

    La Penya ja coneix quin camí haurà de superar si aspira a donar la sorpresa a la Copa del Rei 2015. L’equip de Salva Maldonado s’enfrontarà a l’Herbalife Gran Canaria d’Aíto en els quarts de final. Al llarg de la seva història, el FIATC Joventut mai s’havia creuat amb el conjunt insular en una Copa del Rei.

     

    Sens dubte, la Penya haurà d’afrontar una primera ronda molt complicada contra els amfitrions, els quals estaran impulsats pel caliu del Gran Canaria Arena (9.870 espectadors). La ronda de quarts de final serà una eliminatòria de retrobaments.

     

    El FIATC Joventut es creuarà amb el tècnic Aíto García Reneses, segurament el tècnic més popular en la història del club, i amb jugadors molt estimats per l’afició verd-i-negra com Albert Oliver. En el bàndol contrari, el pivot Sitapha Savané viurà la que podria ser la seva última Copa del Rei debutant contra l’equip de la seva vida: el Gran Canaria.

     

    Després del sorteig celebrat aquest matí al Gran Canaria Arena, el FIATC Joventut també coneix els dos possibles rivals de semifinals. Si la Penya derrota a l’Herbalife i supera la primera ronda s’enfrontarà al vencedor del Real Madrid – CAI. Les altres dues eliminatòries de quarts les conformen Unicaja i Bilbao Basket i el FC Barcelona i el València Basket.

     

    L’ordre dels partits es decidirà en pocs dies, en funció de les demandes de les televisions. L’únic que ja es coneix és que l’Unicaja i Bilbao Basket disputaran el seu partit de quarts el dijous 19 de febrer, a causa de la condició de líder de la Lliga Endesa ostentada pels malaguenys.

     

    El president del FIATC Joventut, Jordi Villacampa, ha representat a l’entitat durant el sorteig celebrat al Gran Canaria Arena. “Per nosaltres és un premi estar aquí. És igual qui ens toqui. Tots els rivals són molt difícils. La competició així ho indica”, ha declarat el dirigent verd-i-negre després de conèixer que l’Herbalife seria el rival de quarts. “Encara falta un més per la Copa. Esperem arribar amb tots els jugadors en un bon estat de salut”, ha desitjat Villacampa.

     

    Un cop conegut el camí a recórrer, la Penya s’ha de centrar en la Lliga Endesa. Guanyar els dos pròxims partits contra el CAI (diumenge 12:15h a l’Olímpic) i el Movistar Estudiantes (1 de febrer a les 18:30h) és vital, ja que abans de la Copa del Rei l’equip de Maldonado ha de visitar l’Unicaja i rebre al FC Barcelona. Aterrar a la Copa amb un mínim de 15 victòries seria molt positiu pels interessos verd-i-negres.