Els grans es reivindiquen (74-71)

    0
    33
    JOV-RIO (20).jpg

    10/04/2016 – El FIATC Joventut supera el Rio Natura Monbus en un partit treballat i amb especial protagonisme dels pivots.

     

    Que en un mateix encontre fins a quatre interiors del FIATC Joventut estiguin a bon nivell no està sent quelcom habitual aquesta temporada. Contra l’Obradoiro, la dinàmica d’inconsistència que havia mostrat la rotació interior badalonina durant moltes jornades quedaria trencada.

     

    Tant Miralles com Rakovic es mostrarien molts sòlids en defensa i en el rebot, igual que Llovet. El més inspirat, però, seria un Goran Suton que multiplicaria les seves prestacions fins als 25 punts (rècord personal) i 6 rebots (28 de valoració). Amb els homes grans inspirats, la formació de Salva Maldonado sabria buscar bones situacions interiors per acabar tirant més de dos (18/33 ) que de tres (7/23).

     

    Els 11 punts convertits per Demond Mallet serien la principal font d’inspiració ofensiva del FIATC Joventut al llarg del primer parcial. El base s’erigiria en el líder de l’atac verd-i-negre, projectant sobre el parquet un elevat nivell d’amenaça des de 6.75. L’eficàcia del nord-americà, però, seria contrarestada per la bateria d’alers d’Obradoiro, formació que buscaria imprimir un ritme lent a l’encontre.

     

    Cercant bones situacions de tir en els segons finals de possessió i visitant la línia de tirs lliures en múltiples ocasions (8/10), Rio Natura Monbus es mantindria totalment agafat al partit (25-24). Els debutants Maric i Kolesnikov reforçarien l’entramat defensiu gallec, el qual començaria a pressionar Sàbat amb llargues ajudes.

     

    A l’inici del segon quart, les dificultats sofertes pel jugador de Llagostera a l’hora d’iniciar els atacs deixaria el FIATC Joventut sense anotar durant prop de tres minuts (25-29). Paul, amb un triple ben buscat, semblaria erigir-se com un referent fiable per començar a recuperar sensacions (28-29), però les dificultats de l’aler d’Illinois per defensar Haws li acabarien generant força maldecaps al bloc de Salva Maldonado.

     

    Obradoiro marxaria a set punts de distància (28-35), situació que obligaria el FIATC Joventut a remar de valent per tal de refer-se. Gràcies a la bona pugna exercida per Miralles sota els cèrcols, la formació badalonina s’enganxaria de nou abans d’arribar a l’equador del xoc (41-42).

     

    Després del pas pels vestidors seria Suton qui recolliria el testimoni del seu company de pintura per liderar el joc de la Penya. El bosnià, eficaç en posicions pròximes a cistella, es veuria beneficiat per uns minuts on el FIATC Joventut podria assecar l’ofensiva de Rio Natura amb una defensa molt ben estructurada.

     

    El bloc de Maldonado començaria a tancar el rebot amb eficàcia i a castigar el bonus de faltes d’Obradoiro visitant la línia de personal (55-48), però diverses males decisions comeses des de la direcció precipitarien un parcial de 0 a 9 favorable als visitants. Després de tenir el rival a prop de l’abisme, a la Penya li tocaria posar els comptadors a zero i tornar a començar la lluita (55-57).

     

    Rio Natura Monbus continuaria presentant batalla amb accions individuals de McGrath i Yusta, mentre que la Penya no sabria aprofitar diverses bones defenses consecutives que es traduirien en transicions amb superioritat.

     

    Reclamat pel públic, Suton reapareixeria sobre el parquet mancant tres minuts i en les seves dues primeres participacions aconseguiria encadenar un triple i un 2+1 de màxima importància (72-66). La confiança del bosnià situaria el FIATC Joventut a vuit punts de diferència mancant minut i mig (74-66), dibuixant un escenari més que positiu pels interessos badalonins.

     

    Quan tot semblava estar mig lligat, dues pèrdues innocents des de camp propi serien rebudes com un regal de Nadal per Caloiaro i McGrath (74-71). Obradoiro recuperaria les seves opcions a menys d’un minut pel final, arribant inclús a gaudir d’un triple per empatar que Yusta no podria convertir. Amb més patiment del necessari, la Penya s’acabaria enduent un partit que ha de servir per tornar a recuperar el bon to als dos cantons de la pista (74-71).

     

    Maldonado: “No és habitual que ens passi això amb els pivots”

     

    Valorant el triomf sumat contra Rio Natura Monbus, Salva Maldonado celebraria el pas endavant efectuat per molts dels seus interiors. Abans, però, el tècnic també voldria reivindicar les prestacions defensives ofertes pel conjunt verd-i-negre.

     

    “Ha estat un partit tens. Cap dels dos equips ha dominat ni el joc ni el marcador. Nosaltres hem començat encertats però tous en defensa. Ens ha costat molt aturar l’anotació d’Obradoiro, però en la segona meitat les defenses s’han imposat clarament”, declarava en roda de premsa l’entrenador adrianenc.

     

    Segons el tècnic, l’equip s’ha de “felicitar” pel rendiment dels pivots, ja que “no és habitual que ens passi això”. “Espero que aquesta situació es repeteixi”, desitjava un feliç Maldonado.

     

    Suton: “Quan entrenes bé, jugues bé”

     

    Sens dubte, el millor jugador del FIATC Joventut en el triomf sumat davant l’Obradoiro seria Goran Suton. Després d’anotar 25 punts i capturar 6 rebots (28 de valoració), el bosnià ens atendria des del vestidor.

     

    “Ens agrada fer interessants els partits. El més important és que hem acabat guanyant”, declarava l’aler pivot. “Honestament. En els dos darrers partits no havia tocat gaire pilota ni havia estat prou agressiu. Crec que els companys han fet una bona feina buscant-me en bones posicions. Quan entrenes bé, jugues bé. Així funcionen les coses”, afegia Suton.

     

    Per acabar, el jugador de Sarajevo voldria reivindicar la dificultat que implica vèncer el conjunt de Moncho Fernández. “Obradoiro venia de perdre molts partits, però tots aquests encontres havien estat molt igualats. Estan molt ben entrenats i compten amb molts sistemes de bloqueig indirecte. Hem hagut d’estar molt atents en defensa”, valorava Goran Suton, MVP badaloní.

     

    Fitxa tècnica

    FIATC Joventut (74): Sàbat (2), Llovet (5), Ventura (-), Suton (25), Miralles (4), Vidal (8), Drame (-), Abalde (6), Rakovic (6), Mallet (13) i Paul (5).

    Rio Natura Monbus (71): McGrath (14), Kolesnikov (1), Bendzius (5), Caloiaro (5), Triguero (6), Pustovyi (-), Pozas (8), Yusta (9), Haws (9), Maric (4) i Brown (10).

    Parcials: 25-24 / 16-18 / 14-12 / 19-17

    Rebots: Miralles (8) / Bendzius (6)

    Assistències: Mallet (4) / Pozas i McGrath (5)

    Incidències: partit corresponent a la 27ª jornada de la Lliga Endesa disputat al Palau Olímpic de Badalona davant de 3.951 espectadors.