El Filmets 2016 aposta per una sessió inaugural més senzilla i oberta al públic

    0
    41
    1-Marcianos-de-Marte.jpg

    21/10/2016 – L’estrena comptarà amb la première mundial del curt ‘Marcianos de Marte’.

    El Festival Filmets es posarà en marxa aquest divendres, 21 d’octubre, a les 18 hores. El curt  'Ennemis Intérieurs', de Sélim Azzazi (França), premi del públic a Clermont-Ferrand 2016, obrirà la primera sessió del programa internacional del festival a les 18 hores. No obstant, la inauguració oficial esperarà fins a les 21 hores. 

     

    Una novetat de l’edició d’enguany és que la sessió inaugural serà oberta a la ciutadania i es prescindirà al màxim de protocols. L'organització ha volgut obrir al públic el primer dia del festival, reduir la gala d'inauguració i apostar molt fort per la nit de cloenda.

     

    El curtmetratge 'Marcianos de Marte', de Fernando Trullols, guanyador d’un premi Goya, serà la pel·lícula que obrirà oficialment el festival. Està interpretada per Miki Esparbé, Núria Gago, Sandro Ballesteros i per Paula del Río, actriu revelació. Aquesta pel·lícula serà première mundial al festival. El director, els actors i l’equip tècnic seran presents a la inauguració. Fernando Trullols ha treballat amb directors com J.A. Bayona entre d’altres.

     

    De la programació d’aquest any destaquen les produccions que han estat seleccionades o guanyadores als festivals de Canes, Sundance, Berlín, Venècia, Clermont-Ferrand, Hamburg, Tribeca, Trouville, etc., i també han estat nominades o guanyadores dels premis Gaudí, Goya, César, Donatello, els Bafta o els Oscar de Hollywood. 

     

    Aposta per una Nit de les Venus més potent que mai

     

    L'organització ha volgut acabar amb un final de festa potent d'envergadura. La gala de cloenda, el dissabte 29 (20h), compta amb la participació de diferents agents experts en el món dels esdeveniments i espectacles. Un d'ells serà el badaloní Jordi Queralt, escenògraf reconegut amb un ampli currículum. Estarà acompanyat de Blanc Produccions, una agència que, entre d'altres actes, ha estat responsable del Cap d'Any dels darrers hiverns a les Fonts de Montjuïc. El guionista de la Nit de les Venus és Quirze Arenas, membre del programa de TV3 'El Convidat'.

     

    La Nit de les Venus serà presentada per la periodisa badalonina Lídia Herèdia, pel company de TeleB Toni Forteza i pel músic i 'showman' Xavi Lozano, veí de Badalona destacat per fer música amb tots els objectes imaginables. La gala serà retransmesa per la Xarxa i per Movistar+.