Recalcular despesa i tenir pressupostos: Badalona i Generalitat es posen deures pel camp de la Colina

    0
    32
    1-2-1024x731.jpg

    27/02/2017 – Expliquem els detalls de la reunió mantinguda per la regidoria d’esports de l’Ajuntament i la Secretaria General de l’Esport per parlar del projecte de camp de futbol americà de la Colina.

     

    Fa uns dies, aquest mitjà avançava la cita fixada entre l’Ajuntament de Badalona i la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat per reactivar el projecte de centre de tecnificació i camp de futbol americà de la Colina.

     

    El 2010 la Generalitat es va comprometre a subvencionar la instal·lació prevista per edificar al barri de Puigfred amb quasi 450.000 euros, però l’obra mai es va tirar endavant. Ara, set anys després, el creixement del futbol americà a Catalunya ha situat el projecte de nou en ‘primera’ plana.

     

    Aquesta setmana, representants de la regidoria d’esports de l’Ajuntament de Badalona es van reunir amb Gerard Figueras, Secretari General de l’Esport, i el seu equip.

     

    L’objectiu de la cita era establir unes converses inicials per veure com es pot desencallar el projecte a mitjà termini. La Generalitat s’hi mostra interessada, ja que els terrenys de la Colina són perfectes i es troben al cor del Barcelonès. Abans que l’opció de Badalona tornés a entrar a escena, s’estava inclús valorant la possibilitat de fer el centre de tecnificació a Sant Cugat.

     

    Actualment, la Federació Catalana de Futbol Americà no compta amb cap instal·lació de referència, fet que converteix en imprescindible l’edificació d’un camp en condicions que es pugui establir com la referència de l’esport dins de Catalunya.

     

    Els deures de les dues parts

     

    En la reunió celebrada aquesta setmana, la missió de l’Ajuntament era intentar ‘recuperar’ la subvenció que es va concedir en el seu moment de prop de 450.000 per fer el camp de futbol americà i el centre de tecnificació. El 2010, aquesta subvenció “no es va tramitar” per part del Consistori, segons apunten els responsables de la regidoria, ja que “estava lligada a diferents qüestions urbanístiques”.

     

    En de la reunió, però, la Secretaria General de l’Esport va mostrar bona disposició per mantenir aquesta partida. Realment, perquè el projecte es pugui reactivar, cal que el pròxim 28 de gener s’aprovin els pressupostos de la Generalitat, ja que dins d’ells hi ha una partida per equipaments esportius.

     

    Què ha de fer l’Ajuntament ara? Doncs redactar “una proposta formal” que cal enviar a la Generalitat i, a través de l’àrea d’urbanisme, recalcular totes les despeses que implicaria l’obra del camp i del centre de tecnificació. A banda d’Ajuntament i Generalitat, la Diputació i el Consell Comarcal (ens que gestiona el Pavelló de la Colina) haurien de ser les altres dues branques de finançament.

     

    De tota manera, des de la regidoria d’esports es vol traslladar un discurs de prudència màxima, ja que els Dracs han patit molt per aquesta qüestió al llarg dels anys. El compromís de treballar hi és. Ara manca anar cremant etapes.