Josep Cifuentes, president ABB: “Bufalà ha estat sempre la ventafocs de Badalona”

    0
    33
    DPRAlKjW4AINZXI.jpg
    Després de 21 mesos – o 624 dies – l’aigua de les dutxes va tornar a rajar al poliesportiu de Bufalà. Aquesta incidència concreta representa una mínima part del llistat de mancances que té el pavelló a data d’avui i que contraresta amb les necessitats mínimes que hauria de tenir una instal·lació digne, sense cap mena d’exigència extra, de caprici o luxe .
    “Bufalà ha estat sempre la ventafocs de Badalona. No tenim megafonia, la grada és dels anys 50, n’hi ha vestidors sense llum, s’ha de pintar la zona de 6,75, tenim lavabos tancats des de fa mesos, manteniment deficient en general… L’Ajuntament n’és conscient de la situació”, argumenta Josep Cifuentes, president de l’Associació Esportiva Bufalà (ABB).
    “A Badalona, qui no té trencada una cistella, té el marcador. S’ha triplicat el pressupost per inversions i manteniment però no es reflecteix en les instal·lacions”, afegeix. Tot i això, l’ABB estarà format per 14 equips la pròxima temporada, entrenant a Bufalà, Països Catalans i Montigalà.
     
    Pista exterior en desús
    Al marge de la pista central, on es juguen els partits cada cap de setmana, a Bufalà utilitzen dos espais més per entrenaments: un pati interior i una pista exterior. Cifuentes trasllada al Diari de Badalona que aquest espai en desús té una utilitat potencial, i on es podrien afegir tres pistes noves. ”Potencialment, són tres pistes de bàsquet però ara mateix és un pipican. Els focus no funcionen, les cistelles no tenen xarxa…són 5.000h de participació al servei de les entitats que no s’aprofita”, exposa crític el president. “Portem 3 anys amb la pista exterior. S’ha de fer alguna cosa. És un espai abandonat on entrenem com podem. Amb una mínima coberta ja faríem. Es va transformar en un skate park i ara ja no hi ha ningú”.
     
    L’experiència és un grau
    Arran del canvi de coordinador d’esports, Cifuentes argumenta que a l’Ajuntament “n’hi hauria d’haver aquesta figura d’esportista amb certa experiència al món de l’esport”.
    “Ara ha arribat Jordi Ferrón a la coordinació d’esports i té aquesta mentalitat esportiva. El meu suport serà absolut. Amb tot el respecte, una persona que no ve del món de l’esport…els que estem al bàsquet o el futbol ja tenim aquest bagatge. Portem 25 anys al bàsquet, no som professionals però hem adquirit aquesta experiència”, conclou Cifuentes.