Eliminats però amb l’escut reforçat (78-84)

0
    59
    David Grau / CJB

La Penya ha perdut i ha guanyat a parts iguals. Perdut perquè ha quedat eliminada contra un rival evidentment superior i merescudament classificat per a les semifinals de l’Eurocup. I guanyat perquè, encara que el marcador digui tot el contrari, el conjunt de Carles Durant ha aconseguit aixecar-se amb aquella intensitat, ritme i orgull que tant se l’exigia a l’equip durant els darrers mesos i no s’acabava de veure a la pista. A més a més, el Joventut ha tingut el hàndicap negatiu de la lesió de López-Aróstegui al descans.

L’inici de matx a l’Olímpic ha tingut un guió de partit molt exigent a nivell físic i forjant una sòlida defensa des del salt inicial. Tot i això, la gran intensitat de la Virtus va castigar força els verd-i-negres en atac, sense trobar-se prou cómode ofensivament parlant. Les sis pilotes perdudes al quart inicial van ser el gran hàndicap (14-19). Lideratge local d’Ante Tomic,amb 7 punts, i visitant per part de Weem, amb 10.

Aquesta diferència de només cinc punts es va intentar escurçar a base de triples (1/8) però l’encert i electricitat visitant va augmentar el marge de punts per sobre els dos dígits (21-31). Massa dificultats per poder aturar el físic italià malgrat els esforços verd-i-negres. La pitjor notícia al descans va ser la lesió de López-Aróstegui al turmell (31-43).

A la represa, la Virtus va sentenciar el matx i l’eliminatòria en només 2 minuts (31-50), incrementant el seu ritme i joc combinatiu alhora el Joventut s’anava desfent a poc a poc. Però ni molt menys es va produir aquest context. Va ser un miratge. Perquè la gran reacció verd-i-negre, amb un parcial de 21-13 i amb un festival de triples, la diferència es va escurçar i Albert Ventura va capgirar el marcador (72-71). Aquest creixement inversemblant verd-i-negra va provocar un enorme ritme i aportació per part de Simon Birgandes, immens sota cistella, Ferran Bassas i Joel Parra.

Aquesta increïble gesta, però, no va bloquejar del tot el conjunt italià i Todorovic va sentenciar les opcions badalonines als darrers dos minuts. Punt final a la trajectòria del Joventut a l’Eurocup amb una més que digna imatge global.