La innovació manté vius els mercats municipals de Badalona

    0
    38

    La situació dels mercats de Badalona no és la millor. Així ho asseguren des de la Federació de Mercats de Badalona i són diferents els motius pels quals el bon funcionament d’aquests espais d’alimentació ha anat minvant al llarg dels anys. A la ciutat hi ha sis mercats actius, que són el de Llefià, La Salut, Sant Roc, Pomar, Torner i Maignon. Juan Carlos De Miguel, president de La Federació de Mercats de Badalona, explica que la sensació generalitzada que els mercats ja no funcionen no es correspon al cent per cent amb la realitat. “Amb la pandèmia hem viscut dos mesos en els quals cada dia semblava Nadal. Després les vendes s’han anat estabilitzant, però les hem augmentat i en aquest sentit ens ha beneficiat més que perjudicat.”

    La realitat és que els mercats de la ciutat es veuen obligats a adaptar-se a les necessitats dels clients per seguir en vida, a més de millorar alguns aspectes necessaris per atraure clients. Els paradistes ja estan oferint servei de comandes per WhatsApp i alguns s’estan adherint a iniciatives de lliurament a domicili multicomerç. És a dir, el client pot fer la comanda de diferents productes i parades d’un mercat i li porten a casa. Com a municipi, s’està treballant en la digitalització dels mercats. Aquesta innovació permetrà als clients comprar a través d’una web o aplicació els productes del mercat i també els hi lliuraran a domicili. Aquesta iniciativa, que ja està molt avançada, permetrà als paradistes beneficiar-se un any sencer d’aquest servei de manera gratuïta per la subvenció que ofereix l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona.

    L’Estat de les instal·lacions és un aspecte clau. Els mercats, en la seva majoria, estan deteriorats i fa temps que no es destinen recursos suficients per modernitzar-los des de fa anys. A aquesta situació s’agreguen les parades tancades, que produeixen un efecte d’abandonament. El futur proper dels mercats per aconseguir la seva remodelació i més clients, encara que sembli contradictori, són els supermercats. Al mercat de Pomar ja s’ha destinat un espai a un Condis, que fins i tot ha agafat parades dins del mercat. “Els Supermercats han de funcionar com a motor. Si per davant de la meva parada passen 200 persones, amb la gent que atrau un supermercat potser en passen 1000. Després ja serà tasca dels paradistes aconseguir les vendes”, afirma De Miguel. En definitiva, el que es demana des de la Federació de Mercats és l’adaptació dels espais per fer-los el més atractius i còmodes possible per revitalitzar-los.

    Algunes de les accions previstes en els mercats de Badalona son les següents: les negociacions per la reforma i inclusió d’una gran superficie al mercat de Llefià están avançades. Pel que fa el Torner i les especulacions sobre el seu enderrocament, de moment no en tenen constància des de la Federació. El que si es preveu es un possible trasllat, que podria ser a la plaça Païssos Catalans, per reformar un edifici emblemàtic com aquest. El Maignon ja porta un temps a una carpa, i l’ideal seria que tornes al seu origen. Una de les propostes és que inclogui també una gran superficieja sigui supermercat o planta de restauració, pero la seva localització dificulta aquesta obra i s’ha d’estudiar la seva viabilitat.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí