Transformar la C-31 en un espai verd pels ciutadans

    0
    50

    Transformar la C-31 en un espai verd pels ciutadans. Aquesta és la principal reivindicació d’un moviment veïnal que està agafant força a Badalona i que ja s’ha constituït com a plataforma. ‘Transformem l’Autopista’ té el seu origen en el moviment ‘Salvem el Turó de l’Enric’ i ara ha encetat un nou capítol per buscar la pacificació de la C-31.

    Segons Mercè Cabrera, una de les portaveus del col·lectiu, l’autopista de Badalona s’ha convertit en una “infraestructura que perjudica la nostra salut” i que “trenca la continuïtat de 50 carrers de la ciutat”. En declaracions al Badalona Matí, la plataforma Transformem l’Autopista aposta per iniciar un procés profund de reflexió per tal de tornar a unir les dues Badalones.

    La complexitat de la proposta és evident, però, segons s’apunta, suposaria una clara millora de la qualitat de vida de la ciutadania. De moment, la plataforma buscarà mantenir reunions formals amb els diferents grups municipals per veure “què estan disposats a fer”.

    L’escenari ideal

    Per la plataforma, l’escenari ideal seria transformar la C-31 en un espai verd pels ciutadans, fet que reduiria la contaminació acústica i ambiental de tota la zona. Segons Transformem l’Autopista, cada dia circulen pel tram badaloní de la C-31 50.000 vehicles que emeten els seus gasos contaminants a tocar de recintes esportius i escoles.

    La idea de la plataforma és donar a conèixer el projecte a tots els barris, argumentant que es recuperarien 200.000 metres quadrats de ciutat. La iniciativa s’oposa frontalment a un possible increment dels carrils de la C-31, un cop acabats els peatges i pensant en donar cabuda a l’augment de la circulació que s’està experimentant. L’alternativa real per a totes les persones que utilitzen el vehicle privat, però, no està clara.

    L’OMS endureix els límits

    En els darrers dies, l’OMS ha endurit els límits de contaminació. Tot i que es tracta d’una decisió no vinculant, l’organisme busca promoure lleis més restrictives i reduir el nombre de morts que cada any causa la contaminació. Al món, s’associa a la mala qualitat de l’aire un total de set milions de morts prematures. A la UE, la xifra és de 374.000 morts.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí