Centenars de badalonins sol·liciten la llei de la segona oportunitat

    0
    51

    En moments de crisi, els deutes poden arribar a acumular-se de manera que el pagament arribi a resultar impossible. Per evitar que aquesta càrrega econòmica persegueixi el deutor durant tota la seva vida, la Llei Concursal preveu la possibilitat d’atorgar-li una segona oportunitat, cancel·lant gran part dels seus deutes i permetent-li començar de nou. Aquest mecanisme legal, aprovat des del 2015, es coneix com a Llei de la Segona oportunitat.

    A Badalona hi ha centenars de persones que han iniciat el procediment legal per beneficiar-se d’aquesta llei. Només Repara tu deuda, empresa líder a Espanya en la gestió d’aquest procediment legal, ha cancel·lat un deute acumulat de 2.2 milions d’euros de 25 persones de Badalona.

    L’empresa té 120 veïns i veïnes de la ciutat ja en procediment legal a l’espera de veure ‘perdonat’ el seu deute. “La mitjana del deute per client és d’entre 100.000 i 200.000 euros. Molts deutes són de negocis i d’altres de crèdits de consumidor”, exposa Ana Isabel García, directora lletrada de Repara tu deuda. Els primers casos de badalonins que van acudir a la Llei de la segona oportunitat són del 2017. El procediment legal sol solucionar-se en 24 mesos.

    Qui hi pot optar?

    “S’hi pot acollir qualsevol persona física que compleixi els següents requisits: que el deute no sigui superior als 5 milions d’euros, que la persona no hagi comès un delicte socioeconòmic en els darrers 10 anys, fer una negociació prèvia amb els creditors del deute per intentar arribar a acords extrajudicials i que es tracti de deutors de bona fe. Això significa que no s’amaguin ingressos. Nosaltres solucionem amb èxit tots els casos, perquè prèviament fem un estudi de cada client per veure si compleix amb els requisits”, relata Ana Isabel García.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí