10 anys de l’estàtua de l’Anís del Mono a Badalona

  0

  Un dels símbols de la ciutat arriba al seu desè aniversari: es va inaugurar el juliol del 2012

  Aquest 7 de juliol es compleixen 10 anys de la inauguració de l’estàtua de l’Anís del Mono a Badalona. Situada als peus del Pont del Petroli i a tocar de la fàbrica, l’escultura s’ha consolidat com un dels símbols de la ciutat. Va ser inaugurada el 2012 i és un dels elements de Badalona més fotografiats i compartits a les xarxes socials.

  L’escultura va ser creada per l’artista badalonina Susana Ruiz, antiga alumna de l’escola Pau Gargallo. Fa més de 10 anys, des del centre es va donar a conèixer el projecte a Osborne, empresa fabricant de l’Anís del Mono, que el va convertir en un encàrrec de la companyia amb la intenció de cedir l’escultura a la ciutat com a tribut per haver acollit la fàbrica des de fa més d’un segle.

  Més de 200 quilos

  L’obra té un pes superior als 200 quilos i reprodueix la figura del mono de l’etiqueta de l’anís. El seu rostre recorda al de Charles Darwin, naturalista i biòleg anglès pare de la teoria de l’evolució. Per dissenyar i crear l’escultura van fer falta 7 mesos, completant fases de fang, silicona, cera i fundició en bronze. El 2016 l’estàtua va ser malmesa a la part de l’ampolla d’Anís, que va perdre la part del tap, a causa d’un acte vandàlic. L’obra va ser reparada per la seva autora, i la reparació va anar a càrrec de l’empresa Anís del Mono. La reparació es va fer in situ i, a més, per evitar altres episodis similars, es van reforçar les peces més petites de la figura.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí