15è aniversari del Tanatori de Badalona

  0
  IMG_3055.jpg

  El Tanatori de Badalona ha commemorat el 15è aniversari de la seva posada en funcionament. L’acte ha comptat amb la presència del regidor Àlex Mañas, segon tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Badalona i regidor de Badalona Pròspera i Sostenible, i de la directora general de Pompas Fúnebres de Badalona (PFB), Ana Gassió, que ha fet un repàs dels trets principals de la història d’aquest equipament, des de la seva construcció fins a l’actualitat.

  Posat en funcionament l’any 2003, el Tanatori de Badalona s’ha consolidat com un referent a l’àrea metropolitana barcelonina. Tal com ha apuntat la directora general de PFB, Ana Gassió, “el Tanatori de Badalona és un equipament essencial de la nostra ciutat, que des dels seus inicis presta un servei complet i de qualitat des d’una única instal·lació, perquè les famílies puguin dur a terme la totalitat del cicle funerari sense haver-se de desplaçar”. Gassió, també ha assenyalat que en els darrers anys han pogut veure els canvis en les principals tendències a l’hora d’acomiadar un ésser estimat. Ha afirmat que “a Badalona, el servei de cremació ja és demandat per un 52 % de la població, una xifra que en només 15 anys ha crescut un 92 % i que iguala l’assolida per la ciutat de Barcelona el 2017”.

  Pioner en serveis per al destí de les cendres

  L’any de la seva obertura es va impulsar el Jardí del repòs, un espai per a la inhumació de les cendres que va comptar amb una acollida molt positiva per part de les famílies. Aquesta iniciativa ha donat lloc precisament al darrer espai posat en marxa dins el recinte del tanatori, el Camí del repòs, un espai versàtil que permet espargir les cendres en un jardí o bé la inhumació d’urnes cineràries en columbaris. 

  Obres d’ampliació i millora

  A llarg dels 15 anys d’existència, el tanatori ha dut a terme importants obres per facilitar en tot moment el servei als usuaris. En són exemple la remodelació de les sales de vetlla, les escales mecàniques, l’aparcament gratuït o la parada d’autobús just davant de l’entrada. Aquest any, l’equipament té previst dur a terme la reforma i ampliació de la sala de cerimònies, on es volen incorporar noves tecnologies i millorar els circuits per al desenvolupament de les cerimònies. També està previst fer millores a la sala d’oratòries.