A la recerca de nous equipaments

  0
  IMG_0362.JPG

  11/10/2013 – Els veïns de La Colina, La Pau, Montigalà, Fondo-Sistrells i Lloreda volen aprofitar l’edifici del mercat provisional del Fondo, ja buit, per instal·lar-hi diferents equipaments municipals

  Santa Coloma va iniciar el 2010 les obres del nou Mercat del Fondo, finalitzat abans d’estiu; mentrestant, durant tot aquest temps, l’equipament provisional ha estat situat en un espai provisional dins el terme municipal de Badalona, a tocar amb la localitat colomenca. Ara, molts veïns de Fondo-Sistrells, Lloreda, La Colina, La Pau i Montigalà –l’antic Districte 8- reclamen que aquesta estructura temporal no sigui enderrocada com estava previst, sinó que s’adapti per acollir equipaments municipals que, diuen, manquen a la zona. Representants de les diferents entitats veïnals van intervenir durant el Ple municipal de juny per pronunciar-se en aquest sentit, setmanes després d’haver fet la petició oficial per reunir el Consell de Districte i debatre aquesta qüestió i no haver obtingut cap resposta del govern local.

   

  L’organ de barri, finalment, es va reunir el dia 31 de juliol. Les entitats van demanar al regidor del districte, Daniel Gràcia, que l’Ajuntament estudiés el projecte veïnal, elaborat per un equip d’arquitectes i valorat en uns 740.000 euros: adaptar l’antic mercat provisional per donar cabuda a una ludoteca, una aula d'estudi, un casal de gent gran i un espai multifunció. Atès que no han rebut, asseguren, cap resposta més, fa pocs dies van entrar al registre municipal una petició oficial per reunir-se amb l’alcalde.

   

  El regidor de districte esclaria, ja abans d’estiu, que s’havia realitzat un estudi tècnic i econòmic i que el cost de l’adaptació del mercat provisional podria arribar fins a 1,2 milions d’euros aproximadament, quelcom “inassumible” per l’Ajuntament. Tenir-ho tancat fins poder fer front a aquesta quantitat, explicava Gràcia, suposaria una acumulació de brutícia. La planificació prevista inicialment és que Santa Coloma, segons un conveni signat el 2006, tiri avall la infraestructura i reurbanitzi la zona amb un gran espai a l’aire lliure. Tot i així, esclareix l’edil del PP, el govern local està elaborant ara una proposta “molt digne” que presentarà a les associacions implicades tan bon punt estigui enllestida i que “cubrirà les necessitats de la zona”. Des del govern no s’ha esclarit si el nou projecte passa per enderrocar l’edifici o treballar sobre la pròpia estructura.

   

  Aquesta mateixa tarda, les diferents entitats de l’antic districte 8 han convocat una reunió par parlar de la situació i decidir de quina forma actuar a partir d’ara. Segons informen, el consistori badaloní ja hauria contactat amb el de Santa Coloma per anar concretant l’enderroc de l’edifici, “oposant-se completament” a la voluntat ciutadana.

   

  Un crit amb unanimitat

  Un total de 16 entitats signen la carta entrada al registre municipal per dialogar amb l’Ajuntament: AMPA IES Ventura Gassol, AMPA IES Pau Casals, AMPA Folch i Torres, AMPA Joan Miró, AMPA Joan Coret, AMPA Montigalà, A.V.V. Fondo- Sistrells, A.V.V. Lloreda, A.V.V. La Colina, A.V.V. Montigalà, A.V.V. La Pau, Club de Petanca Lloreda, Club de Petanca Carpi, Club de Petanca La Colina, Club de Petanca Nueva Badalona y Club de Skateboard Los Planos Skate Plaza.