Acord econòmic per a canviar de mans la gestió del poliesportiu de Montigalà

  0
  IMG_8650.JPG

  16/02/2015 – L'Ajuntament pagarà com a indemnització 100.000 euros a la Federació Catalana d'Esports de Persones amb Discapacitat Física, que deixarà la gestió a l'estiu.

  A principis de gener, la Federació Catalana d'Esports de Persones amb Discapacitat Física (FCEDF), entitat privada d’utilitat pública, dedicada a l’esport adaptat i gestora del Complex Esportiu de Montigalà, va anunciar que podria veure’s obligada a tancar la instal·lació badalonina a causa d’impagaments per part de l’Ajuntament. Segons la federació, que administra la concessió del poliesportiu des del 2003, el consistori acumulava un deute de 300.000 euros que els hi “està provocant un greu perjudici” i que portaria a la suspensió del servei si l’executiu local no donava resposta en un mes. El govern local, per la seva banda, argumentava que la Federació no havia complert tots els seus compromisos i que estaven en vies de negociació per arribar a un punt d’entesa que pogués desbloquejar la situació. Un mes després, sembla que el diàleg, que s’ha allargat durant mesos, ha arribat a bon port i la polèmica econòmica podrà resoldre’s.

   

  Aquesta mateixa setmana, ambdues parts han firmat un acord pel qual l’Ajuntament abonarà uns 100.000 euros d’indemnització del deute total que reclamava l’entitat i la FCEDF deixarà la concessió del complex esportiu, que canviarà de mans. El Consistori començarà ara a elaborar un nou plec de condicions per obrir un concurs públic i trobar un nou gestor. Mentrestant, la Federació continuarà al capdavant del poliesportiu i rebrà una quantitat mensual d’uns 7.000 euros fins que marxi. Des de la regidoria d’Esports calculen que l’entrada del nou administrador es produirà al juliol. L’edil Juan Fernández explica que volen millorar l’equipament i en el nou contracte que es liciti s’inclouran clàusules com ara la construcció d’una zona de fitness i unes pistes de pàdel que puguin donar més viabilitat econòmica a les instal·lacions.