Agarimos celebra la seva 17a Festa Galega

  0
  48
  IMG_5154.JPG

  21/06/2016 – Unes jornades culturals i gastronòmiques amb diverses actuacions de ball i música i la degustació dels plats gallecs tradicionals des del passeig Marítim.

  Durant els dies 17, 18 i 19 de juny, l'agrupació gallega Agarimos de Badalona va celebrar la 17a edició de la Festa Galega des del passeig Marítim, a l'alçada de l'estació de Renfe.

   

  Una festa on es va poder gaudir d'una gran programació musical amb diverses actuacions d'entitats regionals, com l'actuació d'Ariños da Nosa Galiza de Santa Coloma de Gramenet, Rosalía de Castro de Cornellà, la Casa Galega de L'Hospitalet; com així també de cultura andalusa i catalana, com la rondalla 'Amantes de la música' de la Casa de Córdoba de Badalona, Kapaoltis de Llefià i els Grallers de Santa Coloma, entre altres. Un any més, l'orquestra Almirantes, procedent de La Corunya, amenitzava les tres revetlles de les jornades culturals i gastronòmiques, ja que també es va poder degustar de més de 300 pops, com a plat estrella, però l'empanada de tonyina, el lacón i el pastís de Santiago tampoc van poder faltar.

   

  D'altra banda, dissabte es va celebrar el destacat ritual del conxuro de la queimada, a càrrec del gran queimador ourensano Pepe González, que tot seguit els assistents van poder degustar. Com a novetat d'enguany, es va realitzar una cercavila amb l'agrupació Agarimos, Kapaoltis de Llefià i Grallers de Santa Coloma des de la plaça Pompeu Fabra fins a la plaça de l'Estació, passant pels carrers del centre de la ciutat.