Albiol presenta l’estat econòmic i financer de l’Ajuntament i acusa els governs anteriors de no pagar unes factures per un import de 28 milions

  0

  Els serveis econòmics del consistori badaloní, a petició del nou alcalde, Xavier García Albiol, han elaborat el document ‘Estat econòmic i financer de l’Ajuntament de Badalona’.Aquest informe llança dades inqüestionables com els 28,5 milions de factures sense comptabilitzar. 9.269 factures pendents de pagament, de les quals el 97% eren dels exercicis del 2018 al 2020. Així, s’entén, segons va lamentar Albiol “que hi hagi empreses amb reducció de plantilla o que han hagut de tancar pel deute municipal”. Una “nefasta gestió”, ha declarat l’alcalde, de l’anterior executiu, no només del govern en minoria del PSC-Comuns, sinó del tripartit de Guanyem-ERC i Comuns, que va liderar Dolors Sabater.

  En la mateixa línia, el nou govern del PP ha descobert que el termini per a pagar als proveïdors havia augmentat de manera que Badalona és la ciutat de Catalunya que acumula més morositat. “Si en el 2015 el termini de pagament era de 35 dies apuntava Albiol, “ara triguen 180 dies” segons les dades emeses pel Ministeri d’Hisenda.

  Una altra dada històrica que ahir va esgrimir Albiol és el grau d’execució del pressupost del 2019, del qual només es va materialitzar el 63% de la despesa prevista, mentre que fa quatre anys era del 87%.

  Tot això ha afectat negativament la contractació de serveis bàsics. L’informe emès des de la intervenció municipal detalla que no estan contractats per caducitat del contracte inicial 25 serveis com la neteja d’edificis municipals, vigilància, manteniment de maquinària i d’espais públics i instal·lacions culturals, etc. En total 25 serveis sense contractar que s’estaven abonant a través de factures “el que ha encarit enormement el servei”.

  Així doncs, la gestió de l’Ajuntament, entre el 2015 i el 2020, segons el líder del PP ha estat marcada per “una greu irresponsabilitat” ja que no s’ha invertit en el bàsic “com reformar els equipaments esportius en mal estat”. Tot això, segons Albiol demostra que “no es pot governar Badalona amb vuit regidors”.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí