Amics d’honor: relat de l’històric ascens del Sosmatic Badalona

  0
  DSC_0736.JPG

  22/06/2017 – El Club Tennis Taula Badalona ha aconseguit pujar fins a la segona categoria més alta d’Espanya.

   

  El 2013, quan el CTT Badalona militava a la Segona Divisió Estatal, ni els més optimistes eren capaços de projectar l’espectacular escalada protagonitzada per l'entitat a quatre anys vista. En aquest període, el Sosmatic ha passat de ser un club català més a entrar en una categoria que s’acosta al món professional.

   

  Fa dues temporades, els blaus ascendien a Primera i, després de quedar-se a les portes de la Divisió d’Honor el curs passat, enguany tornaven a repetir l’èxit del 2015, pujant fins a la segona màxima divisió d’Espanya. En un duel de fases de màxima tensió disputat a Calella contra l’Olot (4-3), la família del Sosmatic celebrava la seva fita més històrica.

   

  Pere Navarro, Àngel Carrión, Adrià Fernández, Jordi Miranda i Joan Moregó són els artífexs de la gesta; els jugadors que ja miren de més a prop la Superdivisió, màxim nivell espanyol de tennis taula. Aquest diari es reuneix amb els protagonistes de l’ascens del Sosmatic per fer balanç d’una temporada excel·lent.

   

  Les bases de l’èxit

   

  “La clau de l’ascens ha estat quedar primers en la fase regular. Quedant campions només necessitàvem guanyar el primer partit de la promoció. Tots els jugadors hem rotat molt durant la temporada i tothom ha sumat”, comenta Pere Navarro, un dels jugadors que va disputar els punts decisius al play-off.

   

  Segons afirma Jordi Miranda, el CTT Badalona va ser líder “des de la primera jornada” i només va haver “de patir una mica en la segona volta, després de perdre un partit clau contra el Calella, “rival directe” dels blaus.

   

  La igualtat que hi havia amb el conjunt maresmenc va convertir en finals les darreres dates del campionat. “En les últimes tres jornades de lliga regular ens ho vam jugar tot. L’equip va fer un esforç per no pensar en la classificació i centrar-se en cada partit. Hi havia pressió, però vam aconseguir jugar concentrats”, recorda d’Adrià Fernández, jugador que entrena al CAR de Sant Cugat.

   

  Un cop classificats per la fase, tocava conèixer qui seria el seu adversari en el matx decisiu per pujar. “Cap equip ens volia ni a nosaltres ni a l’Olot. Vam tenir mala sort d’haver-nos d’enfrontar entre nosaltres, perquè érem els blocs amb més potencial. Ens coneixem molt. Va ser una sèrie molt dura i igualada”, apunta Àngel Carrión.

   

  L’Àngel no exagera, ja que aquest duel es va allargar durant més de quatre hores i mitja i es va acabar decidint en el desempat dels dobles. “Hi havia més nervis a la banqueta que dins de la pista. Cada punt se celebrava al màxim. Vam sortir de Calella sense energia per tota la tensió acumulada”, declaren tots els membres de l’equip.

   

  I l’any vinent què?

   

  Passar de Primera a Divisió d’Honor suposa canviar de dinàmica. El CTT Badalona s’hauria de professionalitzar més i els membres de l’equip necessitaran fer un pas endavant. L’objectiu del club “és no baixar”, ja que competiran en una categoria “semiprofessional”.

   

  “Necessitem la implicació de l’Ajuntament per competir amb garanties a la Divisió d’Honor. El local necessita millores per complir amb les exigències de la categoria. No ens volem trobar amb impugnacions de partits”, adverteix Marc Serra, director tècnic del Sosmatic Badalona.

   

  Si bé el nivell d’exigència serà més elevat, el bloc sap que té potencial per salvar-se, ja que el nivell de joc mostrat contra l’Olot “és d’equip de mitja taula a la Divisió d’Honor”.

   

  “Tenim un gran avantatge. Ara mateix aquest club s’ha guanyat un prestigi i molts jugadors bons volen venir a jugar amb nosaltres. L’ambient que hi ha dins de l’equip és formidable. Els nois fan vida junts i això es nota en els moments complicats dels partits”, sentència Josep Carrión, delegat de l’equip, per tancar l’entrevista. El CTT Badalona és entre els grans d’Espanya.