Amo i senyor de la pintura (87-81)

0
    27
    DSC_0563.JPG

20/09/2014 – El FIATC Joventut debuta al torneig d’Aristos derrotant al Gran Canària amb una exhibició del pivot Óscar Amo, autor de 29 punts i 12 rebots.

El primer escull que va haver de superar la Penya al popular torneig d’Aristos no va ser gens senzill. L’equip d’Adrià Alonso va pagar el seu mal inici de partit i es va veure obligat a remuntar una renda considerable dels insulars.

Tot i que els badalonins van començar per davant (9-6), de seguida el Granca es va posar les piles en defensa i va aconseguir un parcial de 0 a 8 que capgirava la situació (9-14).

Tot i el gran inici d’Óscar Amo en atac, les nou pèrdues del FIATC Joventut al primer quart deixaven als verd-i-negres a remolc, després dels deu primers minuts de partit (21-28). Al segon període, el trio format per Alberto Artiles, Dani Meilan i Saulo Román començaria a liderar el joc del Gran Canària.

La Penya seguia perdent pilotes i veia com l’equip de Pablo Melo agafava un avantatge perillós (23-39). Per sort, el FIATC Joventut seria capaç de reaccionar a cop de parcial (7-0) i entre Óscar Amo, Matt Harms i Albert Real el conjunt d’Adrià Alonso arribava a l’equador del partit nou punts per sota (35-44).

Gràcies a la superioritat verd-i-negre en el rebot ofensiu, els badalonins es mantenien amb opcions, però Artiles, Meilan i Román s’estaven mostrant molt encertats, amb 10 punts cadascun al descans.

Al tercer període es produiria la reacció del FIATC Joventut. Dos triples de Neno Dimitijevic i un de Quim Salvans donaven altes a la Penya. A més, el treball sota cistella de Matt Harms permetia completar un parcial de 9 a 0 que enganxava definitivament als badalonins en el marcador (50-52).

El darrer quart seria absolutament dominat pel FIATC Joventut, especialment per Óscar Amo. 13 dels 29 punts de la Penya en aquest parcial anaven a càrrec del pivot verd-i-negre. Dimitijevic n’anotaria 7 en els últims deu minuts, igual que Albert Real. Amb un 29 a 18 de parcial, la Penya confirmava la seva espectacular remuntada i s’emportava el triomf.

Óscar Amo seria el jugador més destacat del partit, amb 29 punts, 12 rebots i 31 de valoració (12/21 en tirs de camp). Matt Harms, amb 11 punts, 13 rebots i 20 de valoració, i Neno Dimitijevic (16 punts) i Albert Real (13) també farien un bon paper.

Avui la Penya afronta la segona jornada del torneig, enfrontant-se a l’Aristos (10:50h) i a l’Estudiantes (21:20h).