Badalona, centre de la nàutica durant aquesta cap de setmana

  0
  port.jpg

  10/05/2013 – Avui s'inaugura el II Festival del Mar i el la I Fira Nàutica, ubicades al port badaloní fins el diumenge; l'esdeveniment comptarà amb empreses expositores, activitats, actuacions i tallers.

  El Port de Badalona acollirà aquest cap de setmana, des de divendres 10 i fins a diumenge 12, la celebració del Festival del Mar i de la Fira Nàutica, un certamen pensat per acostar aquest àmbit marítim als ciutadans a través de diverses activitats i ofertes de compra. Les dues activitats estan organitzades per l’Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics, l’Ajuntament de Badalona i Marina Badalona, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

   

  El Festival del Mar reunirà una trentena d’empreses expositores i una oferta comercial amb oportunitats de compra de mig centenar d’embarcacions. També hi haurà oferta comercial de serveis i accessoris nàutics de tota mena. La fira, que també passarà per Cambrils (17-20 maig) i Mataró (31 maig-2 juny), espera arribar als 7.000 visitants a Badalona.

   

  A banda del vessant comercial, el Festival del Mar té un programa d’activitats socials i festives com sortides en vaixell, inclòs el Quetx Ciutat Badalona; navegació amb caiac i vela lleugera; un simulacre de rescat marítim des d’una embarcació; o una demostració de materials per a salvament a l’aigua. També es duran a terme la Regata Festival del Mar-I Fira Nàutica Port Badalona i una regata amb patí de vela.

   

  La Cremada des del mar

   

  A més, s’han organitzat unes jornades gastronòmiques, en les quals els restaurants del port oferiran una tapa i un menú del dia; visites guiades a la Confraria de Pescadors; diverses actuacions musicals, entre les quals destaca la del grup Mundaka, del mediàtic badaloní David Ros; tallers i xerrades informatives; i una sortida d’un grup d’embarcacions que duran el nom de la Flota del Dimoni, i que divendres a la nit sortiran per veure el Piromusical i la Cremada del Dimoni des del mar.