Badalona demanarà un radar per tram a la C-31

  0
  IMG_7499_1.JPG

  07/07/2016 – Es tracta d'una proposta que el secretari de Territori, Ferran Falcó, ha posat sobre la taula i cal estudiar.

  Territori, a través del regidor badaloní Ferran Falcó, i l'Ajuntament demanaran de manera formal al Departament d'Interior la instal·lació a Badalona d'un radar per tram. A aquest acord es va arribar fa uns dies durant una trobada amb representants de la Generalitat, de l'Ajuntament i del moviment veïnal implicat en la construcció dels laterals de la C-31 i les expropiacions de Sant Crist. Es tracta d'una proposta que el badaloní secretari de Territori va posar sobre la taula i que, ara per ara, cal estudiar.

   

  Tot i que es tracta d'una idea en un estat molt embrionari, l'acord entre les diferents parts existeix i la petició formal serà una realitat properament. La instal·lació d'aquesta tecnologia permetria evitar accelerades i desaccelerades de molts cotxes que saben perfectament on estan situats els radars convencionals a l'alçada de Badalona. D'una banda, això reduiria el soroll del trànsit que afecta els veïnats que conviuen amb l'autopista i, de l'altra, fer baixar el risc d'accidents en alguns punts.

   

  A dia d'avui, existeixen una desena de radars per tram arreu de Catalunya, el més proper, a la Ronda de Dalt. El conseller d'Interior, Jordi Jané, no obstant, ja va avançar fa un parell de mesos que hi haurà al voltant d'una trentena. Cap dels nous radars, però, serà el de Badalona. Almenys de moment.