Badalona dóna les primeres passes en la investigació contra la leucèmia

  0
  Acte primera pedra Institut de Recerca Josep Carreras.JPG

  09/07/2012 – El president de la Generalitat, Artur Mas, va col·locar dissabte la primera pedra del futur Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras en el campus ICO/Germans Trias i Pujol.

  Dissabte va ser dia de primeres passes gràcies a la posada de la pedra inaugural del futur Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras en el campus ICO/Germans Trias i Pujol. El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, el conseller de Salut, Boi Ruiz, el president de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia, Josep Carreras, el president de la Comissió Delegada de l’Institut, Evarist Feliu, i l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, van ser els encarregats de dur a terme un acte simbòlic que és l’inici del primer centre d’investigació estatal i un dels únics del món dedicat exclusivament a la recerca sobre la leucèmia i les altres hemopaties malignes.

   

  El nou edifici serà construït a partir de gener de 2013 en una parcel·la de 4.550 metres quadrats, cedida per l’Ajuntament de Badalona, que està situada a l’entorn de l’Hospital Germans Trias i Pujol, al costat de l’actual Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer (IMPPC). La Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia destinarà en els propers anys 14 milions d'euros als edificis i equipaments dels Campus Clínic i ICO/Germans Trias i Pujol, del finançament dels quals també participarà la Fundació Obra Social ‘la Caixa’; quant al funcionament del projecte, el Govern de la Generalitat destinarà anualment una partida pressupostària per tal de finançar les despeses ordinàries estructurals precises pel funcionament de l'Institut.

   

  El president Artur Mas va voler agrair a Josep Carreras “l’actitud de generositat i de servei al país, que es posa de manifest amb l’Institut i amb la Fundació Josep Carreras” i va destacar que el futur institut és la forma “d’apropar-nos cap a la gent que clarament són els models a imitar”. Josep Carreras, per la seva part, va enaltir l’entorn “assistencial i científic” dels campus i assegurà que hi ha un “projecte excel·lent”, sense “duplicitats innecessàries” i amb un alt nivell de gestió. L’alcalde Albiol es va mostrar orgullós perquè Badalona aculli un centre com el que tot just comença a prendre forma, a la vegada que valorà positivament la col·laboració entre la iniciativa privada i els poders públics.