Badalona i Sant Adrià coordinen seguretat i neteja de xeringues contra el consum de drogues

  0
  79
  14390967_1965872300306202_455867354093396000_n.jpg

  11/10/2016 – Ambdues localitats comencen a fer front comú contra l'augment del consum de drogues que s'ha produït enguany a la frontera entre els dos termes municipals.

  Les Policies Locals de Sant Adrià de Besòs i Badalona i Mossos d'Esquadra coordinaran les tasques de seguretat que es desenvolupen sota el pont de la C-31, a la frontissa dels dos municipis, i on el darrer any ha incrementat el consum i venda de droga, com el Diari de Badalona ha avança en diverses ocasions. A banda, els dos ajuntaments es coordinaran també en matèria de salut pública i neteja de la via pública per tenir els carrers "nets de xeringues", segons va explicar fa uns dies l'alcalde adrianenc, Joan Callau. Les diverses institucions implicades en el conflicte es van reunir la passada setmana per abordar la situació i des de Sant Adrià es reclamen solucions integrals per tal que la ciutat no hagi de suportar "tota la droga de l'àrea metropolitana".

   

  "La coordinació dels tres junts fins ara no existia", explica Callau, si bé es feien actuacions coordinades a dues bandes entre els ajuntaments, o entre cadascun d'ells i els Mossos d'Esquadra. I Sant Adrià, per la seva banda, té plans d'ocupació destinats a la recollida de xeringues i neteja sota la C-31. El treball conjunt, en aquest sentit, anirà més enllà de la seguretat i abraçarà també les àrees de neteja i salut pública. Els dos municipis coincideixen a dir que l'actual servei mòbil de venopunció que presta la Generalitat amb la presència a la zona d'una furgoneta amb capacitat per a dues persones és insuficient. Aquest serà també un dels assumptes a tractar pròximament en aquesta mesa de coordinació.

   

  "Barcelona també ens ha d'ajudar. A la Mina, la sala de venopunció només té un 15% d'usuaris de Sant Adrià, la resta és de fora. Aquest és un problema regional i enlloc està escrit que Sant Adrià hagi de suportar tota la droga de l'àrea metropolitana", ha etzibat l'alcalde. Les dades del servei mòbil de venopunció de Badalona són similars, amb un alt percentatge d'usuaris forans.