Badalona obre al públic 12 edificis singulars de la ciutat en el marc del festival OpenHouse BCN

  0
  01_antic_escorxador_badalona_alfredo-maldonado.jpg

  17/10/2017 – El Pavelló Olímpic o la fàbrica d'Anís del Mono en són alguns exemples.

  Per segon any consecutiu, Badalona participa els dies 21 i 22 d’octubre en el festival d’arquitectura 48h Open House BCN, afegint-se a la iniciativa de mostrar edificis singulars de la ciutat durant un cap de setmana per apropar l’arquitectura al gran públic. Aquest és l’objectiu d’aquest festival que des de l’any 2010 obre les portes d’edificis de tot tipus a Barcelona amb lliure accés per a tots els públics. Es tracta d’un projecte sense ànim de lucre que ha esdevingut una cita essencial de l’arquitectura de la capital catalana i que en els darrers anys ha incorporat en la seva oferta a altres ciutats del territori.

   

  Durant dissabte i diumenge, Badalona obrirà 12 edificis singulars i s’han programat quatre itineraris guiats per experts que es podran realitzar amb inscripció prèvia. El llistat inclou equipaments culturals, esportius, edificis d’habitatges, la Casa de la Vila i la fàbrica Anís del Mono, entre altres. Alguns d’ells ja van ser inclosos en l’edició 2016 i d’altres són novetats com per exemple el conjunt de Can Mercader, els habitatges Gama d’Oriol Bohigas al carrer de Laietània, o la parròquia de Sant Jaume, que es troba en tràmit de Catalogació com a Bé d’Interès Local.

   

  Itineraris guiats per experts

   

  Les quatre rutes seran la Badalona subseu Olímpica, encapçalada per l'arquitecte Alfons Soldevila i Barbosa; la d’Arquitectura Postolímpica, centrada en les promocions d’habitatges postolímpics de Montigalà, a càrrec de Josep Maria Massot; la d’Arquitectura Industrial Reciclada, centrada en l’extrem est de la ciutat, amb Alfons Soldevila i Riera, i la Modernista, que comptarà amb la directora del Museu, Margarida Abras.

   

  Complicitat de restauradors locals

   

  Per complementar el cap de setmana dedicat a l’arquitectura, des de l’Ajuntament de Badalona s’ha treballat amb l’associació de restauradors locals Forquilla Badalona per aportar una oferta gastronòmica atractiva a les activitats previstes a la ciutat.

   

  Per a més informació: https://www.48hopenhousebarcelona.org