Badalona obrirà al públic 15 edificis singulars com a ciutat convidada de la Open House BCN 2016

  0
  IMG_8371.JPG

  10/10/2016 – Badalona participarà aquest mes d'octubre al festival d’arquitectura 48h Open House BCN 2016.

  Badalona participarà aquest mes d'octubre al festival d’arquitectura 48h Open House BCN 2016 i s’afegeix a la iniciativa de mostrar edificis singulars de la ciutat durant el cap de setmana dels dies 22 i 23 per apropar l’arquitectura al gran públic. Aquest és l’objectiu d’aquest certamen, que des de l’any 2010 obre les portes d’edificis de tot tipus a Barcelona amb lliure accés per a tots els públics. Es tracta d’un projecte sense ànim de lucre que ha esdevingut una cita essencial de l’arquitectura de la capital catalana.

   

  El llistat a Badalona compta amb 15 edificis que obriran les seves portes al públic i itineraris guiats per experts que es podran realitzar amb inscripció prèvia a través de quatre rutes diferents. També cal destacar que alguns edificis singulars comptaran amb la presència dels arquitectes que van dissenyar-los.

   

  Edificis singulars oberts al públic

  Badalona mostrarà equipaments culturals, sanitaris, estacions de metro, la Casa de la Vila i la fàbrica Anís del Mono, entre altres. La llista està formada per la fàbrica d'Anís del Mono; el CAP Gran Sol; la Casa de la Vila; el Centre Cultural El Carme; el dipòsit d’aigües pluvials L’Estrella; l'Escola Bressol Nero Nas; l'Escola Gitanjali; l'Estació Metro Llefià; el Fòrum romà (circuit subsòl); els habitatges al passatge de Josep Gironès; l'Institut La Llauna; el Mercat de La Salut; el Pavelló Olímpic; el Teatre Principal i la zona esportiva Salvador Espriu.

   

  Les rutes giraran entorn al centre històric; a la reconversió industrial; als JJOO, equipaments i espais públics i als JJOO i la mobilitat. Estaran guiades per l'antropòleg i museòleg Joan Mayné; l'arquitecte Josep Maria Massot; el tècnic Xavier Salvà i Alfons Soldevila.

   

  La ciutat convidada a l’edició anterior va ser Sant Joan Despí i hi van participar més de 4.500 persones. Per a més informació: https://www.48hopenhousebarcelona.org