Badalona serà la primera ciutat on es faran tests massius

  0

  El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha anunciat que Badalona serà la primera ciutat de Catalunya on es realitzarà una prova pilot de tests massius de possibles brots de coronavirus. Aquest pilot començarà el mes vinent de setembre i comptarà amb la participació del Servei Català de la Salut, centres de recerca, els CAP o centres d’atenció primària, hospitals, l’Ajuntament de Badalona i entitats de l’àmbit social. Depenent dels resultats, Argimon ha assegurat que les proves es podrien replicar a altres poblacions catalanes els mesos següents: “És una prova pilot molt treballada”.

  L’anunci ve acompanyat de la constatació del desgast del personal sanitari per l’enorme esforç fet en els últims mesos. Aquestes proves tractarien de pal·liar aquesta situació. Així doncs, ja en l’última setmana s’han incrementat les proves PCR i s’han realitzat 72.000. Argimon ha explicat que amb això s’aconsegueix alliberar a les infermeres i infermers.

  Badalona és la tercera ciutat més gran de Catalunya amb 220.440 habitants, segons l’últim cens del 2019. Compta amb l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol que també ha liderat, amb el doctor Bonaventura Clotet i l’epidemiòleg Oriol Mitjà, projectes constants de recerca contra la Covid-19. Actualment és el vuitè municipi més afectat pel coronavirus i forma part d’un dels nuclis de rebrots més importants de l’àrea metropolitana de Barcelona. En qüestió de dies, els casos setmanals han passat de 15 a 34.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí