Badalona t’ofereix un nou racó on menjar en el glamur dels 50′ i 60′

  0
  peggy.JPG

  20/07/2012 – La plaça de la Vila acull una nova franquícia de Peggy Sue’s, una cadena de menjar ràpid la bona fama de la qual no ve donada només pel seu caràcter original, sinó també per la relació qualitat-preu del seu menjar

  Són les 10 de la nit d’un dilluns, la barra metàl·lica i la primera planta del Peggy Sue’s de la plaça de la Vila són plenes i encara entra algun grupet que troba taules lliures al segon pis. Els clàssics de la música dels 50’ i els 60’ animen un local acollidor, amb bon ambient i decorat amb l’essència i els colors de l’època del ‘Rey del Rock&Roll’. És exactament com entrar en una cafeteria de la pel·lícula Grease: sopar assegut en sofàs i cadires a ratlles que combinen el verd turquesa i el blanc, rodejat de parets amb objectes i llums rosades que et porten al passat i un rellotge que, a més de l’hora badalonina, et permet saber en quin punt del dia es troben a Nova York.

   

  Peggy Sue’s és una cadena espanyola de restaurants que va néixer el 2006 i té la seu central a Madrid. Va ser creat del no res com una aposta personal i s’ha anat expandint per tot l’estat, fins el punt que enguany volen acabar amb el número rodó de 50 restaurants oberts.

   

  Badalona ha estat un dels punts on s’ha establert una franquícia, fa menys d’un mes, i la seva fama el precedia abans del dia de la inauguració. “Quan encara estàvem en obres i ja havíem col·locat el cartell de Peggy Sue’s a la porta, la gent es parava a fer-se fotos”, comenten els propietaris del local. Les primeres setmanes han estat molts bones, asseguren, sobretot a les nits. A dia d’avui, el restaurant temàtic obre al migdia i als vespres, fins més tard de les 23h, tot i que volen començar a donar servei de forma imminent a les tardes, per poder oferir berenars “a la gent que torna de la platja”. Els administradors del Peggy Sue’s badaloní expliquen que a la ciutat feia falta un lloc diferent on poder prendre un àpat “divertit”, i la bona acollida els hi ha donat la raó. No obstant, saben que l’excel·lent inici és un ‘boom’ que s’ha de cuidar, per això intenten que el tracta al client sigui el més adequat i simpàtic possible.

   

  La bona fama del Peggy Sue’s no ve donada només pel seu caràcter innovador i original, sinó també per la relació qualitat-preu dels productes. Una carta reduïda i ben escollida permet que el local pugui prescindir de fer quantitats ingents de menjar industrial. Totes les franquícies reben un bon grapat de productes de la cuina central, situada a Getafe. Però res d’elaboració a l’engròs. Una trentena de persones es dedica a preparar a mà tots els plats que després s’han de distribuir per tot el país; a excepció dels aliments més frescs, que s’importen de proveïdors propers a cada restaurant. De fet, a Badalona la carn de les hamburgueses és triturada i preparada cada matí, cosa que et dóna la certesa de prendre un aliment pràcticament casolà, encara que estigui ambientat en els anys 50’.

   

   

  Així doncs, ara, a la plaça de la Vila, pots gaudir d’un bon sopar o dinar amb una hamburguesa de 140 grams de bona carn amb els suplements que desitgis, una pizza Marilyn, acompañades d’unes patates fregides amb formatge i bacon o uns fingers d’autèntic pollastre amb la salsa que més t’agradi, i de postre, un brownie o un genial New York Cheese Cake, entre d’altres; això sí, si vols fer passar el menjar, res millor que una llimonada de color rosa…purament ‘cinquanter’. Si, desgraciadament, no tens massa temps per gaudir de la decoració del local, pots demanar la teva comanda i passar-la a buscar per emportar. I ben aviat, servei a domicili a través d’Internet. Que els 50’ no siguin només una dècada del passat!