Badalona torna al Modernisme durant el cap de setmana

  0
  firamodernista.jpg

  02/11/2012 – La 3a Fira Modernista de la ciutat arriba plagada d'activitats, tallers i recreacions de l'època; enguany, l'epicentre del certamen, la plaça de la Plana, disposarà també de zona de restauració.

  Si aquesta tarda, pels volts de les 17.30 hores, us trobeu a la plaça de la Vila o a la zona centre de la ciutat a gent d’aspecte més aviat curiós i amb roba fora de temporada, no us estranyeu. Des d’avui i fins diumenge, Badalona viu la seva 3a Fira Modernista, que tindrà el seu tret de sortida en la recreació històrica d’una manifestació de sufragistes davant de la Casa de la Vila.

   

  La plaça de la Plana, plena de paradetes de tot tipus, serà l’epicentre d’aquesta cita amb el passat. Enguany, no faltarà zona de restauració on el públic podrà menjar com anys enrere mentre viu plenament l’ambient modernista; El Cafè de les Antípodes, La Taverna dels 4 gats, Can Pelat, Hirus i Forn Catalunya seran els establiments adherits encarregats de fer passar la gana. Tanmateix, no podien faltar els estands de productes i aliments artesanals.

   

  L’esdeveniment no pensa fer-li un lloc a l’avorriment. Aquesta tercera edició ve carregada amb un programa molt complet i on hi haurà lloc per tallers de tota mena i per a totes les edats, amés d’un saló de bellesa i un quiosc modernistes, on fer-se un pentinat de l’època i llegir la premsa d’inicis de segle XX.

   

  La Cultura és un dels ítems més rellevants d’aquest certamen i, òbviament, no podia quedar al marge. L’organització ha planificat diverses rutes per analitzar i gaudir de les petjades modernistes que hi ha a Badalona, així com exposicions, documentals i d’altres activitats per rememorar els elements quotidians de l’època: els cotxes de llavors, les costums, els jocs, les danses, la literatura i la música.

   

  Si això no et sembla suficient, diumenge al matí podràs ser espectador en directe d’un casament modernista, a càrrec del grup de treatre La llanterna de Terrassa. La fira també compta amb la col·laboració d’Anastàsies Badalona i el Círcol Catòlic, entre d’altres.

   

  Informa’t d’horaris i ubicacions de la programació completa a la pàgina de la Fira Modernista: