Bàsquet comarcal amb la calculadora a la mà

  0
  x publicar.JPG

  10/05/2013

  Gairebé tots els equips de la comarca es juguen alguna cosa en l'última jornada

  Falta una jornada per acabar la Copa Catalunya i cap equip pot saber amb seguretat què estarà fent la setmana que ve.
  El Montgat i el Santa Coloma jugaran Play Off, però no saben contra qui.
  El Natzaret i l’UBSA encara tenen opcions de sortir de la zona de promoció però també de quedar-hi atrapats, i tot i que el Sant Josep no la pot evitar pot tenir el factor camp a favor.
  El Montgat encara té una petita opció de quedar líder, i tenir el factor pista en totes les eliminatòries.
  Aquesta passa per guanyar a la pista del Barberà (diumenge a les 18:30) i que el Quart perdi a casa contra el Prat B (diumenge 18h).
  Si queda 2n, jugarà contra el Jac Sants, i de quedar líder, de les 27 combinacions possibles a l’altre grup, hi ha un 33% que li toqui el Martorell, un 22,2% de que sigui l’Artés i un 40,7 que sigui el Grup Barna.
  El Santa Coloma per la seva banda, depèn d’ell mateix per quedar 3r. Si guanya a casa contra el Blanes, el cuer, (dissabte 19:30) ho aconseguirà. Sinó, necessita que el Salt perdi a la pista del Figueres (dissabte 19:45). De ser 3r jugarà contra el Roser amb el camp en contra. Si és 4rt ho farà contra el Pardinyes de Lleida, també jugant la tornada fora. 
  UBSA, Natzaret i Sant Josep estan immersos en el col·lapse de la part baixa de la taula.
  Amb les places de descens directe decidides, UBSA i Natzaret intenten evitar la promoció mentre que el Sant Josep busca les millors condicions.
  L’UBSA es salva en 6 de les 27 combinacions, en les que sempre guanya el seu partit contra el Sant Cugat i el Mollet B venç a la pista del Natzaret.
  Els de Vidal Sabaté ho aconsegueixen en 9 de les 27 combinacions i li passa el mateix que als adrianencs.
  A part de guanyar al Mollet B (diumenge 17:30) han de tenir un ull pendent de l’Arenys-Mataró (dissabte 18:30) perquè només en 1 de les 5 combinacions en que Natzaret i Mataró guanyen, els de Badalona es salven.
  El Sant Josep no podrà evitar la promoció, però si que podrà tenir el factor pista.
  En 6 de les 27 combinacions, sempre amb victòria al camp d’El Masnou (dissabte 20:15) ho aconseguirà.
  Els rivals a l’encreuament estan decidits: Igualada, Castellbisbal, Reus Deportiu i Vic  
   
  La Minguella depèn d’ella mateixa
  Els de Casagemes no van poder celebrar l’ascens a Copa Catalunya davant la seva afició i hauran de lluitar-lo fins l’últim minut de la temporada.
  Els blaus van caure a casa contra el Cabrera per 75 a 85 en un partit en el que gairebé sempre van anar a remolc.
  Tot i que els del Maresme no s’hi jugaven res, tenen una sèrie de jugadors amb experiència i qualitat, que van mostrar el seu millor bàsquet.
  La Minguella tenia una altre oportunitat per certificar l’ascens aquell cap de setmana. Passava per la victòria del Tiana, 3r per la cua, contra el Sant Narcís, el principal rival per prendre la 3a posició a la Minguella. els de Ramon Pla van arribar a guanyar per 16 punts demostrant que arriben en bon moment a la promoció de permanència, però al final no van poder endur-se el triomf.
  Ara els de Pere Garcia han de guanyar dissabte a les (17:45) a Ripoll o esperar que el Sant Narcís perdi (dissabte 18h) a casa contra La Garriga.
   
  El Círcol aconsegueix l’ascens oficiós
  El Círcol es va assegurar acabar entre els 3 primers en vèncer al Balsareny per 74 a 63. Si guanya al Sant Quirze (dissabte 18h) i la Seu guanya a Llefià (diumenge 17:45) serà matemàticament equip de 1a.
  Si no, haurà de fer una fase de 3rs que acostuma a premiar a tots els equips amb l’ascens.
  Més difícil ho té el Badalonès que ha de guanyar al Balsareny (dissabte 19h) i esperar una derrota del Ripollet (diumenge a les 19h) contra el Balague