Bufalà engega una campanya contra els excrements de gossos amb agents cívics a peu de carrer

  0
  gossos.jpg

  02/11/2016 – L'Ajuntament ha engegat un projecte pilot al barri de Bufalà que vol comptar amb comerciants, associacions i el parer de la ciutadania.

  L'Ajuntament ha engegat un projecte pilot al barri de Bufalà per millorar la convivència entre la ciutadania i els gossos. Des de la regidoria de districte expliquen que el problema dels excrements de gossos és molt pronunciat als barris, sobretot a zones com el Torrent de la Font o Can Barriga, on fins i tot alguna entitats ha desenvolupar accions de conscienciació i dignificació.

   

  Arran de les nombroses queixes i a través de la coordinació amb l'Associació de Veïns de Bufalà, la regidoria de Participació va decidir impulsar una campanya pilot amb dues dinamitzadores que recorren durant diferents moments dels dia els punts que acostumen a freqüentar els propietaris de gossos i els seus animals. Però no només es dediquen a recordar les obligacions pel que fa a la neteja, també donen consells, informen i recullen propostes i opinions sobre què es podria fer per a millorar el barri en aquest sentit.

   

  Les dinamitzadores també recorren els comerços i les entitats de Bufalà buscant aliats en aquesta lluita a favor de la neteja de la via pública que pretén ser pedagògica i participativa, abans que coercitiva i punidora. Per això, la campanya també compta amb la col·laboració de voluntaris, ja siguin veïns o entitats, per repartir material de difusió.

   

  El projecte ja ha comptat amb les primeres trobades i s'estendrà fins al mes de desembre. Un cop conclòs, s'estudiarà la seva efectivitat i s'extrapolarà a més barris de la ciutat. La iniciativa també compta amb esdeveniments i actes puntuals, com un mural d'art urbà a càrrec de l'associació Krear-T.