Can Casacuberta obre portes a una exposició de fanzines

  0
  fanzine.jpg

  04/01/2014 – La biblioteca acull, a partir del proper dimarts, una mostra de fanzines de la col·lecció particular del músic Miqui Puig i del fons mòbil de la biblioteca Joan Badia i Moret de l’Ametlla del Vallès.

  La Biblioteca Can Casacuberta acull, a partir del proper dimarts, Fanzines. Art fotocopiat dels anys 80 fins ara, una exposició de fanzines de la col·lecció particular de Miqui Puig i del fons mòbil de la biblioteca Joan Badia i Moret de l’Ametlla del Vallès. La mostra intenta contestar les següents preguntes: què són els fanzines; quins eren els mitjans d’expressió de la cultura catalana underground, mod i punk dels anys 80 i com es va produir l’evolució cap al fanzine objecte.

   

  En Miqui Puig aporta textos propis que ajuden els visitants a introduir-se dins del caòtic món de l’autoedició fanzinera i del món mod, punk i soul dels anys 80 i 90 a Barcelona. La biblioteca de l’Ametlla és la primera de tota Catalunya especialitzada en fanzines i es cediran fanzines per deixar-los en préstec (alguns d’ells còpies dels exposats), així que l’exposició no serà només una mostra, sinó que donarà l’oportunitat als usuaris de fullejar i llegir fanzines, molts d’ells ja desapareguts i molt valorats per a col·leccionistes.