Carles Fàbregas, Director General de TUSGSAL: “La seguretat nocturna és un dels factors que cada cop valoren més els nostres usuaris”

  0

  La primera sessió del ‘Cicle de Debats Qualitat, Seguretat i Convivència’ va tractar sobre el Servei Nocturn de transport públic

  El dijous 2 de febrer va tenir lloc la primera sessió del ‘Cicle de Debats Qualitat, Seguretat i Convivència’ de Tusgsal Direxis i Fundació per a la Seguretat Pública a l’Hotel Marina. Amb l’objectiu d’augmentar el compromís amb la seguretat, sobretot pel que fa a transport públic, han organitzat un conjunt de sessions que han de servir per posar de manifest una sèrie de qüestions, debatre-les i arribar a unes conclusions.

  El perfil de les persones que més usen el transport públic durant la nit són joves que surten de festa i persones d’entre 30 i 40 anys que van a treballar.

  Carles Fàbregas, Director General de TUSGSAL, va obrir la jornada explicant que “la seguretat és un dels factors que cada cop valoren més els usuaris del transport públic” i aquestes sessions han de servir per arribar a conclusions que millorin aquesta seguretat.

  La jornada es va obrir amb la conferència del Doctor en Geografia i expert en mobilitat, Sr. Luc Gwiazdzinski, sobre mobilitat nocturna, seguidament la periodista badalonina Sara Muñoz va dirigir una taula rodona en la qual hi van participar Francisco José González, Subdirector de l’Àrea de Trànsit i Operacions de TUSGSAL, Pedro Jiménez Lahuerta, Inspector sotscap de la divisió territorial de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Marc Sanglas, Secretari de Mobilitat i Logística del departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, i Julia Rosanna Sánchez, Presidenta del Consell Nacional de Joventut de Catalunya.

  Una gran absència de la jornada va ser la del Conseller de Territori, Juli Fernández, el qual no hi va poder assistir a causa d’una reunió d’urgència per tancar els pressupostos de la Generalitat 2023. Per tancar l’acte, dues conductores del NitBus van explicar la seva experiència.

  Dr. Luc Gwiazdzinski: “La meitat dels usuaris senten inseguretat al transport públic i les dones se senten menys segures que els homes”

   

  El Doctor en Geografia i expert en mobilitat, Luc Gwiazdzinski, va fer una conferència en la qual va destacar que “la metròpoli de Barcelona és un gran exemple de gran activitat nocturna a nivell europeu. En una societat que té una vida nocturna tan alta, és encertat centrar-se en la seguretat”. També va explicar que no s’ha de seguir el mateix model en la seguretat nocturna que en la diürna, ja que el context és completament diferent. Gwiazdzinski va voler destacar la importància que els usuaris confiïn en el transport públic, ja que “actualment els estudis assenyalen que la meitat dels usuaris senten inseguretat al transport públic i les dones se senten menys segures que els homes”.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí