Cau una grup de contraband de haixix que operava a Badalona i Santa Coloma

  0
  haixix.jpg

  06/04/2013 – Els cossos de seguretat han incautat més de tres tones de droga durant nou mesos d'operatiu, saldats amb 12 persones, dos d'elles veïns de Badalona i Santa Coloma.

  Els Mossos d’Esquadra i Cos Nacional de Policia han desmantellat una organització criminal dedicada a importar, periòdicament, grans quantitats d’haixix des del Marroc fins a Catalunya. La investigació s’ha saldat amb la detenció de 19  persones, entre les quals destaquen la d’un veí de Badalona i un altre de Santa Coloma de Gramenet, de 22 i 36 anys, respectivament. Fins al moment la investigació  ha permès intervenir 3.457 kg d’haixix.

   

  La investigació es va iniciar el passat estiu després que la policia trobés a l’Arboç i a La Jonquera dos cotxes carregats d’haixix que presentaven diverses coincidències. Mossos i CNP van decidir crear un equip de treball conjunt per investigar el que podia ser un ampli grup de contraband. Mesos més tard, es va localitzar una tona de la mateixa droga en dues intervencions en una casa de Palau Saverdera i en un cotxe detingut novament a La Jonquera.

   

  Una de les peculiaritats que presentava aquesta banda, a més de les fortes mesures de contra-vigilància adoptades, és la rapidesa amb la qual transportaven la droga: en ocasions només trigaven 12 o 13 hores en anar des de Catalunya fins a Algesires, carregar l’haixix i tornar a Catalunya, mentre conduïen a velocitats superiors als 200 km/h.

   

  Ja amb tots els indicis recollits i amb la informació suficient com per establir quins membres formaven el grup criminal, el passat 19 de març es va dur a terme un operatiu en el que es van detenir a 12 persones i es van fer 17 entrades i escorcolls en diversos domicilis, entre ells a Santa Coloma de Gramenet i Badalona.