Circ i espectacles com a eina d’integració per als joves de Sant Roc en risc social

  0
  28
  circ social.jpg

  12/01/2017 – Una vintena de joves d'arreu d'Europa visiten Badalona per posar en marxa aquest projecte de circ social.

  Romania, Hongria i Itàlia són els països de procedència de la vintena de joves que aquesta setmana visita Badalona, de la mà de l'associació de Sant Roc Kali Zor i el programa Erasmus Plus. Es tracta del tercer intercanvi europeu que promou l'entitat, que treballa al barri per promoure la integració de joves, adolescents i nens en risc d'exclusió social, també i sobretot entre el col·lectiu gitano.

   

  Aquest dimecres i dijous, l'escola Eugeni d'Ors s'ha convertit en l'espai per als assajos i tallers de diferents disciplines i modalitat de circ, com ara els malabars i les piruetes aèries, oberts a tothom. Hi han participat desenes de joves del barri. Els encarregats d'impartir les tècniques són els joves procedents d'Itàlia, mentre que els hongaresos i romanesos, igual que els badalonins, vénen a Badalona a aprendre.

   

  Tots els visitants, de la mà de Kali Zor, romanen una setmana a la ciutat, no només posant en marxa el projecte, sinó també visitant Badalona i Barcelona per conèixer la cultura local. Aquest divendres, la iniciativa viurà el seu colofó amb la posada en escena de tot allò practicat durant la setmana en un espectacle al pati de l'escola Baldomer Solà, a la qual podrà assistir tota la ciutadania.