Cita al CAP en màxim 5 dies pels 70% dels pacients: el nou pla de Salut

  0

  La Generalitat anuncia una inversió de 110 milions per reduir l’espera per a les operacions, els especialistes i les visites al CAP

  La Generalitat anuncia una inversió de 110 milions per reduir l’espera per a les operacions, proves i visites a l’especialista i per fer més àgil obtenir hora per anar al CAP. Com a objectius per a finals del 2023 que el 70% de les visites a atenció primària es donin en menys de 5 dies, i el 90% en menys de 10 dies.

  D’aquesta inversió, la majoria, un 36%, es destinarà a l’activitat quirúrgica; un 32%, a l’atenció primària; un 18% a les consultes i un 14% a les proves.

  Per aconseguir aquest objectiu, Salut implementarà un seguit de mesures. La primera és estendre a totes els CAP l’ús de centraletes digitals. D’aquesta manera, el model de gestió de trucada i retrucada el mateix dia arribarà a tots els equips d’atenció primària a principis del 2024. Així, un pacient que truqui al CAP i no rebi resposta, rebrà una trucada durant les següents 12 hores laborals.

  Que tota la ciutadania tingui un administratiu de referència i coordinar les agendes dels pacients crònics son dues de les altres mesures a implementar. Es volen fer més ecografies i infiltracions al CAP, per no haver de derivar els pacients a l’hospital.

  També s’introduirà la intel·ligència artificial a les consultes, per fer lectures de retinografies i plaques de tòrax, de manera que s’alliberi els metges.

  Per altra banda, l’usuari podrà saber en quin punt es troba la derivació a l’hospital. A través de La Meva Salut, cada pacient podrà rebre avisos i notificacions de l’estat de la prova, visita o intervenció quirúrgica.

  Per acabar, es faran 140.000 consultes externes més durant el 2023 que en l’any anterior i 142.000 proves diagnòstiques més, amb la missió d’escurçar les llistes d’espera.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí