CiU aposta per situar les entitats com a punt central a les properes fires de Sant Jordi

  0
  unnamed.jpg

  23/04/2014 – La federació no veu amb bons ulls que el govern les desplaci a la plaça Pompeu Fabra enguany i proposarà crear un reglament que ho reguli d'ara en endavant.

  “El govern municipal no ha sabut gestionar l’èxit de la fira de Sant Jordi i n’ha potenciat desproporcionadament una vessant comercial que no li és pròpia, desplaçant les entitats culturals i cíviques a un espai perifèric que no els correspon”. Amb aquestes paraules, el president del grup municipal de CiU, Ferran Falcó, ha anunciat que el seu grup ha “presentat a la Junta de Portaveus una moció que preveu la creació d’una comissió que redacti un reglament per a garantir que, a partir de l’any vinent, la fira s’ordeni prioritzant el caràcter cultural i cívic de la festa, la qual cosa vol dir que les entitats haurien d’estar ubicades al punt central, a tocar de les parades de llibres, i que les activitats de naturalesa comercial haurien d’ocupar els espais perifèrics que l’Ajuntament ofereix enguany a les entitats”.

   

  En aquest sentit, Falcó ha manifestat que “el futur reglament evitarà problemes com el d’enguany i farà que s’imposi el sentit comú, amb les entitats culturals i cíviques i les parades de llibres juntes per a destacar el caràcter cultural i cívic de la tradició de Sant Jordi”.

   

  Una desena d'entitats signen un cartell-protesta

  Una desena d'entitats de la ciutat, entre elles la Comissió de Festes, que aplega, per la seva banda, una vuitantena més d'associacions, ha signat una reivindicació conjunta per manifestar el seu malestar pel que fa a la seva nova ubicació durant la Fira de Sant Jordi. Les entitats seran ubicades a la plaça Pompeu Fabra, i no al carrer Francesc Layret, com als darrers dos anys, i això les ha fet sentir desplaçades. La decisió de l'Ajuntament ha despertat molta controvèrsia i diferents sectors de la ciutat han recordat que la Diada d'avui és cultural, i no pas comercial.