Creu Roja va donar treball a 80 persones en tot el Barcelonès Nord durant 2012

  0

  14/02/2013 – Els programes d'ocupació de l'entitat donen un impuls laboral, a través d'orientació i formació, a quasi 300 persones a l'any a Badalona i els municipis veïns.

  Cada any, Creu Roja Barcelonès Nord dedica importants esforços amb programes d’ocupació per a que persones en dificultat social o allunyades del mercat laboral puguin accedir a tenir una feina en igualtat de condicions. Finançats en un 34% pel Fons Social Europeu, un 31% mitjançant Obra Social de La Caixa, un 23% per fons propis de l’entitat principalment de socis i loteries i un 12% per fons de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, fan possible mantenir una línea de treball consolidada i que està donant molts bons resultats a l’àmbit laboral.

   

  Durant 2012, s’han atés als programes d’ocupació de Creu Roja Barcelonès Nord 283 persones de les quals un 15% eren joves en risc d’exclusió i prop d’un 32% dones amb especials dificultats d’inserció o víctimes de violència de gènere. Del total, 251 han passat per itineraris personalitzats d’orientació laboral, de les quals un 38% han fet formacions durant 2012 i altres 56 persones han fet capacitacions professionals organitzades a través de diferents empreses líders en àmbits com són l’atenció a persones depenents, el comerç de proximitat o l’ hostaleria, entre d’altres.

   

  Quant a la inserció laboral, 79 participants han trobat feina durant 2012 dels quals un 40% ho han fet a jornada completa. No obstant, la precarietat actual del mercat laboral fa que un 72% dels participants insertats ho hagin fet en llocs de treball amb contractes de menys de 6 mesos.

   

  Durant aquest 2013, Creu Roja Barcelonès Nord continua apostant pels programes d’orientació i inserció laboral dins dels seus projectes per a persones afectades per la crisi ja que l’accés al mercat laboral promou l’autonomia i trenca amb la dependència d’ajuts públiques que, cada vegada, són més minses. Així, l’entitat treballa de manera integral amb els participants dels programes procurant que es puguin beneficiar també d’altres prestacions i ajuts durant el seu itinierari d’inserció laboral com, per exemple, beques de menjador escolar o beques de transport per a la recerca activa de feina.