Creuar l’Atlàntic des de Badalona per guanyar un nou Goya

    0
    28
    20161214_101650.jpg

    23/12/2016 – El Projecte Cox navegarà durant quasi tres mesos fins a Mèxic per gravar un disc i un documental.

    Queda molt poca estona per salpar i afronten nerviosos els darrers preparatius abans d’una travessia transatlàntica que els portarà a viatjar durant quasi tres mesos de Badalona a Mèxic. “Aquest és un viatge complicat, que pot ser es pot fer una vegada a la vida, perquè han de coincidir moltes coses: diners, temps, persones…aquest cop tot ha quallat i s’havia d’aprofitar”. Juan Ferreyro és un mariner argentí que viu a Badalona, un “malalt de la navegació”, i serà el principal director del viatge del Cox, un projecte impulsat pel músic Sergi Cochs, que va fer un canvi a la seva vida i es llança a fer el “viatge de la seva vida”, en el que gravarà un disc. Al seu costat, a més de Ferreyro, anirà gravant amb la càmera Axel O’Mill, el responsable audiovisual de la iniciativa, guanyador del Goya 2016 a millor curtmetratge documental.

     

    Sis mesos vivint al port de Badalona

    Fa mig any, Sergi Cochs, artista i músic, va decidir donar un gir de 180 graus a la seva vida i començar a complir allò que sempre havia desitjat. “Vaig vendre el pis que tenia a la Barceloneta, em vaig comprar un vaixell i vaig gravar un disc d’estudi, quelcom que sempre havia desitjat”, relata el barceloní. Llavors es va mudar al Port de Badalona, on ha viscut els sis darrers mesos. D’estiu fins ara, va decidir fer un pas més i realitzar un altre dels seus comptes pendents: travessar l’Atlàntic en vaixell.

     

    En poques setmanes, a través d’amistats compartides, en Sergi va conèixer l’Axel, un “argentí de Pamplona”, que fa uns mesos va aconseguir el premi de cinema espanyol gràcies al seu projecte ‘Hijos de la Tierra’. “Buscava un projecte diferent, un llargmetratge, i no podia trobar un repte major que aquest”, argumenta O’Mill. L’objectiu? Buscar persones singulars i històries de vida en cada port en el qual amarrin. Amb tots els testimonis, relataran en un documental els significats de la vida des del prisma de les diferents cultures que visitin, i de com fer tot allò que un vol abans que l’atrapi la mort, ‘la Calaca’, en el seu simbolisme mexicà. Tot plegat, amb l’afegit del misteri del vincle amb el mar.

     

    Lletres i cançons amb els músics de cada país

    La banda sonora també la crearan sobre la marxa. La idea es contactar amb músics de cada país per a escriure i gravar temes. Les melodies, a més, les recopilarà Sergi Cochs com a segon disc de la seva carrera. Per a la producció compten amb Fernando Rodríguez, que es traslladarà en avió a tots els punts on amarrarà el vaixell abans que arribi, per tal de preparar el terreny.

     

    Sis països, sis illes

    Canàries, Cap Verd, Granada, Jamaica, Puerto Rico, Cuba i Mèxic són les parades de la tripulació del Cox, que calcula arribar al Carib cap a principis de febrer. Més de dos mesos de travessia carregats de provisions, un repte que no serà pas fàcil: “Problemes pot haver-hi molts, però el que em fa més por és que un problema que a terra no suposi un gran inconvenient, a bord et pugui truncar el viatge: fractures, problemes dentals, malalties lleus…El vaixell va molt ben equipat contra la meteorologia”, detalla Ferreyro, el més experimentat en navegació, també d’origen argentí.

     

    A la seva tornada a Barcelona, esperen comptar amb un documental que pretenen presentar al festival In-Edit i un treball musical en acústic que puguin “electrificar” i convertir en Rock-Pop. “Evidentment que va a guanyar el Goya!”, exclama Sergi sobre el llargmetratge d’Axel O’Mill. Tot i que confia en les habilitats del ‘Crack Goya’, com ell l’anomena en to d’humor, subratlla que els premis són secundaris: “El més important és el viatge, l’experiència, perquè ens marcarà el futur, independentment d’allò que poguem aconseguir”.

     

    Després de més d’una setmana de navegació, el Moin, el vaixell del Projecte Cox, sortia aquesta matinada del port de Gibraltar per creuar l’estret de Gibraltar. Un cop passat aquest punt i abandonat el Mar Mediterrani, els nois de la tripulació els hi esperarà prop d’una setmana de navegació fins a les illes Canàries, el primer punt important d’aquesta travessia que clourà a Mèxic.

     

    Pots seguir la seva travessia a través de la seva pàgina de Facebook.